Προπτυχιακό τμήμα - Βαchelor στην Θεσσαλονίκη από το DEI College

Τμήμα Ψυχολογίας

Πτυχίο Ψυχολογίας - BSc (Hons) Psychology

Περιγραφή του Προγράμματος Ψυχολογίας

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Κολλεγίου DEI, στοχεύει στην εξοικείωση και την εκπαίδευση των σπουδαστών του με την επιστήμη της Ψυχολογίας. Η Ψυχολογία ως μελέτη της συμπεριφοράς και του νου, αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Πρόκειται για ένα επιστημονικό κλάδο και μια εφαρμοσμένη επιστήμη που επιδιώκει να κατανοήσει άτομα και ομάδες μέσα από γενικές αρχές και ερευνητικές περιοχές με κοινό παράγοντα την παρατήρηση, την επεξήγηση αλλά και την αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να λάβουν μια εικόνα της σύγχρονης ψυχολογίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί, όπως η αυτογνωσία, η ενδοσκόπηση και η διαπροσωπική νοημοσύνη. Επίσης, είναι κατάλληλο για άτομα που επιδιώκουν να αποκτήσουν γνώσεις και ερευνητικές ικανότητες στη γνωστική, κοινωνική και κλινική συμπεριφορά καθώς και στη φυσιολογία της. 

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου DEI έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του University of Sunderland, δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο DEI και κάρτα προνομίων με εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Ψυχολογίας συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το επίθετό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το email σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τηλέφωνό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το μήνυμά σας.
Αποδοχή(*)
Invalid Input

Invalid Input

Πρόγραμμα Σπουδών ..

Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Ψυχολογίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια σε περίπτωση full-time φοίτησης ή σε 6 χρόνια σε περίπτωση part-time φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και έρευνα, ενώ οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

 

Έτος 1ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής Ψυχολογίας:

 • Being a Psychologist - Σπουδάζοντας Ψυχολογία

  Oι σπουδαστές θα αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη μελέτη της Ψυχολογίας, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, της προσωπικής ανάπτυξης και των ερευνητικών σπουδών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα διευρύνουν την ακαδημαϊκή και ψυχολογική τους γνώση μέσω μιας σειράς ερευνητικών έργων και πρακτικών εφαρμογών με την παράλληλη υποστήριξη από επιβλέποντες καθηγητές.

 • Genes to Mind - Από τα Γονίδια στη Σκέψη

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ της βιολογίας και του ανθρώπινου νου. Θα εξετάσουν πώς από το DNA προκύπτουν σκεπτόμενα, συνειδητά και πολύπλοκα ανθρώπινα όντα. Θα μελετήσουν τη γενετική και την εξέλιξη, καθώς και τους βασικούς τομείς της βιολογικής και της γνωστικής ψυχολογίας και των ατομικών διαφορών σε ένα εύρος διαφορετικών θεμάτων όπως ο εθισμός, ο αλτρουισμός και η σεξουαλικότητα.

 • Mind to World - Από τη Σκέψη στον Κόσμο

  Οι σπουδαστές θα γνωρίσουν την ιστορία του τρόπου με τον οποίο μεμονωμένες μονάδες, προσωπικότητας (ή αλλιώς "μυαλά") αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και συνέχονται για να συστήσουν κοινωνίες. Θα εστιάσουν στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους και λειτουργούν στο πλαίσιο του κοινωνικού ιστού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξερευνήσουν τους βασικούς τομείς της αναπτυξιακής, γνωστικής και κοινωνικής ψυχολογίας αναφορικά με θέματα όπως η αντίληψη, η γλώσσα, οι διαπροσωπικές σχέσεις, το συναίσθημα, ο αυτισμός και η ψυχοπάθεια.

 • Introduction to Mental Health - Εισαγωγή στην Ψυχική Υγεία

  Οι σπουδαστές θα εξετάσουν τα βιολογικά, γνωστικά και κοινωνικά μοντέλα της ψυχικής ασθένειας και της ψυχικής υγείας. Θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών της διάθεσης (όπως είναι η κατάθλιψη και το άγχος), των ψυχωτικών διαταραχών (όπως η σχιζοφρένεια), των διατροφικών διαταραχών και των διαταραχών προσωπικότητας. Θα αναλύσουν συμπεριφορές που αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική και ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών, της κακής διατροφής και της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας. Θα συζητήσουν σχετικά με τις προσεγγίσεις της Δημόσιας Υγείας αναφορικά με την ψυχική υγεία και ευημερία καθώς και σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να στοχεύσουμε στη βελτίωση της ψυχικής υγείας του γενικού πληθυσμού και/ή στη μείωση του κινδύνου ψυχικών ασθενειών, λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά δίκτυα, την κοινωνική ανισότητα και την ευημερία.

 • Psychology in the Media - Ψυχολογία και Μέσα μαζικής Ενημέρωσης
 • Οι σπουδαστές θα έρθουν αντιμέτωποι με τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με την Ψυχολογία και θα διακρίνουν το ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε σχέση με αυτές. Θα εξετάσουν πώς τα Μέσα επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ατόμων και πως εφαρμόζονται οι ψυχολογικές θεωρίες για την καλύτερη κατανόηση των λόγων για τους οποίους οι άνθρωποι πιστεύουν ψευδείς και εντυπωσιακούς ισχυρισμούς.

Έτος 2ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους της σχολής Ψυχολογίας:

 • Research Methods and Data Analysis in Psychology - Μέθοδοι Έρευνας και Ανάλυση Δεδομένων στη Ψυχολογία

  Οι σπουδαστές θα δουλέψουν πάνω σε διάφορα ερευνητικά έργα σε βασικούς τομείς της Ψυχολογίας. Θα αναπτύξουν προχωρημένες δεξιότητες που αφορούν τις ερευνητικές μεθόδους και θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν στο σχεδιασμό της έρευνας στο πλαίσιο της προσωπικής τους κατάρτισης. Οι σπουδαστές επιπλέον, θα αποκτήσουν προηγμένες δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων τις οποίες θα εφαρμόσουν σε δικά τους ερευνητικά έργα.

 • Future Selves - Μελλοντικοί Εαυτοί

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και τον τρόπο με τον οποίο η δια βίου μάθηση μπορεί να ενισχύσει την κοινωνική ένταξη, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την προσωπική ανάπτυξη, καθώς και την αυτό-αειφορία και την απασχολησιμότητα.

 • Cradle to Grave - Εξελικτική Ψυχολογία

  Οι σπουδαστές θα γνωρίσουν μια φανταστική οικογένεια ενώ παράλληλα θα μελετούν την ψυχολογία στο πλαίσιο του ανθρώπινου ταξιδιού κατά τη διάρκεια της ζωής, από τη σύγκρουση γονέων και τέκνων από τη σύλληψη μέχρι τη γήρανση και το θάνατο. Θα εξερευνήσουν θέματα όπως η προσκόλληση, ο "εφηβικός εγκέφαλος" και οι προκλήσεις στην εφηβεία, η ανάπτυξη της προσωπικότητας και η γνωστική αλλαγή.

 • Twenty-Four, Seven: Everyday Motivations and Biases - Κίνητρα και Προκαταλήψεις

  Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν την κοινωνική, γνωστική και βιολογική ψυχολογία για την κατανόηση των καθημερινών κινήτρων και προκαταλήψεων, για παράδειγμα, στην αντίληψη και τη μνήμη. Θα εξερευνήσουν θέματα όπως η όραση και η αισθητηριακή αντίληψη, οι κοινωνικές ομαδικές διεργασίες, η επιθετικότητα, οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και οι διατροφικές διαταραχές.

 • Meet the Relatives: Evolutionary Psychology and Animal Behaviour - Γνωρίζοντας τους Συγγενείς: Εξελικτική Ψυχολογία και Συμπεριφορά των Ζώων

  Οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τη θεωρία και την έρευνα στο πλαίσιο της Εξελικτικής Ψυχολογίας καθώς και της συμπεριφοράς των ζώων, και θα μάθουν πώς η έρευνα σε ανθρώπινα και μη ζώα μπορεί να ενσωματωθεί και να εφαρμοστεί για την κατανόηση πτυχών της σύγχρονης ζωής. Θα αξιολογήσουν το βαθμό στον οποίο μπορούμε να μάθουμε για την ανθρώπινη ψυχολογία μελετώντας τα ζώα, όπως επίσης θα αξιολογήσουν μέσω της έρευνας σε άλλα ζώα την ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί, όπως και τον αντίκτυπο της έρευνας επί της συμπεριφοράς των ζώων για την κατανόηση των ικανοτήτων των άλλων ζώων και τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουμε. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος καλύπτονται θέματα όπως: υγεία και ευτυχία, προτιμήσεις συντρόφων, στρατηγικές ζευγαρώματος και ανατροφή, εξελικτικές προσεγγίσεις στη σύγχρονη και δημοφιλή κουλτούρα, ορμόνες και συμπεριφορά, κοινωνική οργάνωση και κοινωνική διαβίωση, νοημοσύνη και νόηση.

 • Assessment, Formulation and Evidence Bases - Αξιολόγηση, Διαμόρφωση και Βάσεις Τεκμηρίωσης

  Οι σπουδαστές θα εστιάσουν σε τρεις βασικές δεξιότητες της Κλινικής Ψυχολογίας. Θα γνωρίσουν τις μεθόδους που αξιοποιούν οι ψυχολόγοι για την αξιολόγηση του δέκτη υπηρεσιών, όπως ψυχομετρικά τεστ, συνεντεύξεις και λήψη ιστορικού. Θα μάθουν πώς ένας κλινικός ψυχολόγος ενσωματώνει τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων διαφόρων μεθόδων σε διάφορα ψυχολογικά μοντέλα για να αναπτύξει υποθέσεις και παρεμβάσεις προσαρμοσμένες στον εκάστοτε δέκτη υπηρεσιών. Θα μάθουν πώς να αξιολογούν την αποτελεσματικότητα της αξιοποιούμενης πρακτικής με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα διαβάζοντας κριτικές ανασκοπήσεις καθώς και πώς να σχεδιάζουν τη δική τους έρευνα για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της ψυχολογικής πρακτικής.

Έτος 3ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους της σχολής Ψυχολογίας:

 • Empirical Project - Ερευνητική Πτυχιακή

  Οι σπουδαστές θα συνεργαστούν με έναν επιβλέποντα καθηγητή για να εφαρμόσουν ότι έχουν μάθει τα προηγούμενα χρόνια στο δικό τους ερευνητικό έργο. Θα πρέπει να καταγράψουν τα ευρήματά τους σε μια εκτενή ερευνητική έκθεση και να παρουσιάσουν το έργο τους με τη μορφή ακαδημαϊκής παρουσίασης σε σχετικό συνέδριο για την ολοκλήρωση του πτυχίου τους.

 • From Research to Reality - Έρευνα στην Σύγχρονη Πραγματικότητα

  Οι σπουδαστές θα αξιολογήσουν ορισμένα από τα "μεγάλα ζητήματα" της ψυχολογίας, όπως η ελεύθερη βούληση, η φύση της συνείδησης, η σχέση μεταξύ ψυχολογίας και πολιτικής, ψυχολογίας και θρησκείας, ο ρόλος και το πεδίο εφαρμογής της ανώμαλιστικής ψυχολογίας, τη σχέση ψυχολογίας και κοινωνικής πολιτικής , ψυχολογίας και πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογίας της μουσικής ή της τέχνης, ψυχολογίας και τεχνολογίας της πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η υπολογιστική μοντελοποίηση και ο τρανσουμανισμός, όπως και τρέχοντα ζητήματα στην ψυχολογική έρευνα, όπως η κρίση της αντιγραφής, η αξία της ψυχολογίας ως επιστήμης, το μέλλον της ψυχολογίας.

 • Occupational Psychology - Εργασιακή Ψυχολογία

  Οι σπουδαστές θα εστιάσουν στο πεδίο εφαρμογής της εργασιακής ψυχολογίας και στην εφαρμογή της στην εργασία, τους εργαζόμενους και τους οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα καλυφθούν θέματα ευθυγραμμισμένα με το Τμήμα Επαγγελματικής Ψυχολογίας της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, όπως η ψυχολογική αξιολόγηση στην εργασία, η μάθηση, κατάρτιση και ανάπτυξη, η ηγεσία, δέσμευση και τα κίνητρα, η ευημερία και εργασία.

 • Health Psychology and Behaviour Change - Ψυχολογία της Υγείας και Αλλαγή Συμπεριφοράς

  Οι σπουδαστές θα εξετάσουν πώς οι ψυχολογικές έννοιες, αρχές και θεωρίες μπορούν να εφαρμοστούν για την κατανόηση και την ανακούφιση των προβλημάτων και των συμπεριφορών που σχετίζονται με την υγεία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα καλυφθούν θέματα όπως η προσωπικότητα, η υγεία και η ασθένεια, οι κοινωνικοπολιτισμικές πτυχές της υγείας και της ασθένειας καθώς και το άγχος σε σχέση με την υγεία. Οι σπουδαστές θα εστιάσουν σε ψυχολογικές παρεμβάσεις με στόχο την αλλαγή συμπεριφορών σχετικών με την υγεία.

 • Mental Health and Illness - Ψυχική Υγεία και Ασθένεια

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις διάφορες ψυχολογικές προσεγγίσεις των προβλημάτων ψυχικής υγείας καθώς και τις θεραπευτικές μεθόδους και αγωγές που προτείνονται με βάση αυτές. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση παράλληλα με την παροχή εξηγήσεων επί των σχετικών θεμάτων και περιλαμβάνει απόψεις από τους ίδιες τους δέκτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Το πρόγραμμα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όσων ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την κλινική ή θεραπευτική εργασία, καθώς και όσους ενδιαφέρονται για τις ψυχολογικές προοπτικές της ψυχικής ασθένειας.

* Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

 

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη από το DEI College 

 • Συνεχώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς  
 • Ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων στους τομείς της επικοινωνίας, κριτικής σκέψης, συλλογής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων με ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους έρευνας, ανάλυσης και ερμηνείας
 • Ανάπτυξη της εκτίμησης της πολυμορφίας και των αξιών που συνδέονται με την ψυχολογική επιστήμη, με κριτήριο την ηθική και επαγγελματική συμπεριφορά
 • Άριστη εκμάθηση της ορολογίας της ψυχολογίας 
 • Σημαντική ανάπτυξη διανοητικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που αποτελούν σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική πορεία
 • Πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που βοηθά τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος το αντικείμενο
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το University of Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Δυνατότητα full-time ή part-time φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε σπουδαστή
 • Ευρύ φάσμα μαθημάτων για τη λήψη απαραίτητων γνώσεων για τους μελλοντικούς επαγγελματίες
 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας
 • Μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος

 

Επαγγελματική Εξέλιξη των Αποφοίτων

Το DEI College διαθέτει συμφωνία δικαιόχρησης με το University of Sunderland, το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του.

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που απονέμονται από αλλοδαπά πανεπιστήμια κατόπιν των σπουδών σε ελληνικά κολλέγια ορίζεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι οι πτυχιούχοι του University of Sunderland, με φοίτηση στο DEI College στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το πτυχίο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα, κατόπιν της αναγνώρισης της ισοδυναμίας του τίτλου από τον αρμόδιο φορέα (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), οι πτυχιούχοι δύνανται να εργαστούν ως μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, τους ίδιους όρους, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και τις ίδιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος (εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Οι πτυχιούχοι των αλλοδαπών πανεπιστημίων με φοίτηση σε κολλέγιο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου πανεπιστημίου της αλλοδαπής (όχι όμως και σε πανεπιστήμια της ημεδαπής).

 

Εκπαιδευτικό Προσωπικό 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους καθηγητές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά κριτήρια. Η επαγγελματική ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα ωθεί τους σπουδαστές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες καριέρας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση τους σε παγκόσμια ζητήματα και τάσεις, όπως, ο ανταγωνισμός της ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, αποτελεί ιδανική αρωγή στην εξέλιξη των σπουδαστών.

Επιπλέον Πληροφορίες  

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

 

Δικαιολογητικά Εγγραφής 

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online) 

 

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της Αγγλικής φιλολογίας;

Συμπλήρωστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888/ +30 2310 251999