Προπτυχιακό τμήμα - Βαchelor στην Θεσσαλονίκη από το DEI College

Τμήμα Ψυχολογίας

Πτυχίο Ψυχολογίας - BSc (Hons) Psychology 

Περιγραφή του Προγράμματος Ψυχολογίας 

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Κολλεγίου DEI, στοχεύει στην εξοικείωση και την εκπαίδευση των σπουδαστών του με την επιστήμη της Ψυχολογίας. Η Ψυχολογία ως μελέτη της συμπεριφοράς και του νου, αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Πρόκειται για ένα επιστημονικό κλάδο και μια εφαρμοσμένη επιστήμη που επιδιώκει να κατανοήσει άτομα και ομάδες μέσα από γενικές αρχές και ερευνητικές περιοχές με κοινό παράγοντα την παρατήρηση, την επεξήγηση αλλά και την αλλαγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Το συγκεκριμένο τμήμα απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να λάβουν μια εικόνα της σύγχρονης ψυχολογίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί, όπως η αυτογνωσία, η ενδοσκόπηση και η διαπροσωπική νοημοσύνη. Επίσης, είναι κατάλληλο για άτομα που επιδιώκουν να αποκτήσουν γνώσεις και ερευνητικές ικανότητες στη γνωστική, κοινωνική και κλινική συμπεριφορά καθώς και στη φυσιολογία της. 

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου DEI έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του University of Sunderland, δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο DEI και κάρτα προνομίων με εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Ψυχολογίας συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το επίθετό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το email σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τηλέφωνό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το μήνυμά σας.
Αποδοχή(*)
Invalid Input

Invalid Input

Πρόγραμμα Σπουδών 

Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Ψυχολογίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια σε περίπτωση full-time φοίτησης ή σε 6 χρόνια σε περίπτωση part-time φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και έρευνα, ενώ οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

 

Έτος 1ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής Ψυχολογίας:

 • Being a Psychologist - Σπουδάζοντας Ψυχολογία

  Οι σπουδαστές θα μάθουν τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη μελέτη της ψυχολογίας, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, προσωπικής ανάπτυξης και ερευνητικών σπουδών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα διευρύνουν την ακαδημαϊκή και ψυχολογική τους γνώση, μέσω μιας σειράς ερευνητικών έργων και πρακτικών εφαρμογών που είναι απαραίτητα εφόδια για την εξέλιξη τους ως Ψυχολόγοι.

 • Genes to Mind - Από τα Γονίδια στη Σκέψη

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τη γενετική και την εξέλιξη, καθώς και τους βασικούς τομείς της βιολογικής ψυχολογίας, της γνωστικής ψυχολογίας και των ατομικών διαφορών σε διάφορα θέματα, όπως ο εθισμός, ο αλτρουισμός και η σεξουαλικότητα.

 • Mind to World - Από τη Σκέψη στον Κόσμο

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους και λειτουργούν στον κοινωνικό τους κόσμο. Θα εξερευνήσουν τους βασικούς τομείς της αναπτυξιακής ψυχολογίας, της γνωστικής ψυχολογίας και της κοινωνικής ψυχολογίας σε θέματα όπως η αντίληψη, η γλώσσα, οι διαπροσωπικές σχέσεις, το συναίσθημα, ο αυτισμός και η ψυχοπάθεια.

 • Introduction to Mental Health - Εισαγωγή στην Ψυχική Υγεία

  Οι σπουδαστές του θα εξετάσουν βιολογικά, γνωστικά και κοινωνικά μοντέλα της ψυχικής ασθένειας και της ψυχικής υγείας και θα έχουν τη δυνατότητα να αναλύσουν συμπεριφορές που ενέχουν κίνδυνο για τη σωματική και ψυχική υγεία, όπως η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Θα συζητηθούν οι προσεγγίσεις για τη δημόσια υγεία στην ψυχική υγεία, λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά δίκτυα, την κοινωνική ανισότητα και την ευτυχία.

 • Psychology in the Media - Ψυχολογία και Μέσα μαζικής Ενημέρωσης
 • Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν κοινές παρανοήσεις σχετικά με την ψυχολογία και τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτές τις παρανοήσεις. Θα εξετάσουν πώς τα μέσα επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ατόμων και πως εφαρμόζονται οι ψυχολογικές θεωρίες, για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου των fake news και των ψευδών ειδήσεων.

Έτος 2ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους της σχολής Ψυχολογίας:

 • Psychological Research and Design Analysis - Ψυχολογική Έρευνα και Ανάλυση Δεδομένων

  Οι σπουδαστές θα εργαστούν σε μια σειρά ερευνητικών έργων σε βασικούς τομείς της ψυχολογίας και θα αναπτύξουν αναγκαίες δεξιότητες που αφορούν τις ερευνητικές μεθόδους για να μπορέσουν να λάβουν μέρος σε προγράμματα ερευνητικού σχεδιασμού. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την ανάλυση δεδομένων και να την εφαρμόσουν πρακτικά σε δικά τους ερευνητικά έργα.

 • Future Selves - Μελλοντικοί Εαυτοί

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και τον τρόπο με τον οποίο η δια βίου μάθηση μπορεί να ενισχύσει την κοινωνική ένταξη, την ενεργό ιδιότητα του πολίτη και την προσωπική ανάπτυξη, αλλά και την αυτο-αειφορία και την απασχολησιμότητα.

 • Cradle to Grave - Εξελικτική Ψυχολογία

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν θέματα όπως η προσκόλληση, ο «εφηβικός εγκέφαλος» και οι προκλήσεις στην εφηβεία, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη γνωστική αλλαγή κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, από τη σύλληψη έως τη γήρανση και το θάνατο.

 • Twenty-Four, Seven: Everyday Motivations and Biases - Κίνητρα και Προκαταλήψεις

  Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν κοινωνική, γνωστική και βιολογική ψυχολογία για να κατανοήσουν τα καθημερινά κίνητρα και τις προκαταλήψεις, την αντίληψη και τη μνήμη των ανθρώπων

Έτος 3ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους της σχολής Ψυχολογίας:

 • Empirical Project - Ερευνητική Πτυχιακή

  Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έναν επόπτη για να εφαρμόσουν ό,τι έχουν μάθει τα προηγούμενα χρόνια στο δικό τους ερευνητικό έργο. Θα πρέπει να καταγράψουν τα ευρήματά τους σε μια εκτενή ερευνητική έκθεση και να παρουσιάσουν το έργο τους με τη μορφή ακαδημαϊκής παρουσίασης για την ολοκλήρωση του πτυχίου τους.

 • From Research to Reality - Έρευνα στην Σύγχρονη Πραγματικότητα

  Οι σπουδαστές θα αξιολογήσουν μερικά από τα «μεγάλα ζητήματα» της ψυχολογίας, όπως η ελεύθερη βούληση, η φύση της συνείδησης, η σχέση μεταξύ της ψυχολογίας και πολιτικής, της ψυχολογίας και της θρησκείας, της ψυχολογίας και της κοινωνικής πολιτικής, της ψυχολογίας και του πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογίας της μουσικής και της τέχνης, της τεχνολογίας πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η υπολογιστική μοντελοποίηση και το μέλλον της ψυχολογίας.

 • Occupational Psychology - Εργασιακή Ψυχολογία

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν το πεδίο της επαγγελματικής ψυχολογίας και την εφαρμογή της στην εργασία, στους υπαλλήλους και στους οργανισμούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες θεματικές, όπως η ψυχολογική αξιολόγηση στην εργασία, η μάθηση, η κατάρτιση και η ανάπτυξη και το πως η εργασιακή ψυχολογία μπορεί να συμβάλει στην εργασιακή ευημερία.

 • Health Psychology and Behaviour Change - Ψυχολογία της Υγείας και Αλλαγή Συμπεριφοράς

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν πώς μπορούν να εφαρμοστούν ψυχολογικές έννοιες, αρχές και θεωρίες αρχικά για την κατανόηση και έπειτα για την διαχείριση ψυχικών προβλημάτων και συμπεριφορών που σχετίζονται με την υγεία.

* Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

 

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη από το DEI College 

 • Συνεχώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς  
 • Ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων στους τομείς της επικοινωνίας, κριτικής σκέψης, συλλογής πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων με ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους έρευνας, ανάλυσης και ερμηνείας
 • Ανάπτυξη της εκτίμησης της πολυμορφίας και των αξιών που συνδέονται με την ψυχολογική επιστήμη, με κριτήριο την ηθική και επαγγελματική συμπεριφορά
 • Άριστη εκμάθηση της ορολογίας της ψυχολογίας 
 • Σημαντική ανάπτυξη διανοητικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που αποτελούν σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική πορεία
 • Πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που βοηθά τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος το αντικείμενο
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το University of Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Δυνατότητα full-time ή part-time φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε σπουδαστή
 • Ευρύ φάσμα μαθημάτων για τη λήψη απαραίτητων γνώσεων για τους μελλοντικούς επαγγελματίες
 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας
 • Μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος

 

Επαγγελματική Εξέλιξη των Αποφοίτων

Το DEI College διαθέτει συμφωνία δικαιόχρησης με το University of Sunderland, το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του.

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που απονέμονται από αλλοδαπά πανεπιστήμια κατόπιν των σπουδών σε ελληνικά κολλέγια ορίζεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι οι πτυχιούχοι του University of Sunderland, με φοίτηση στο DEI College στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το πτυχίο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα, κατόπιν της αναγνώρισης της ισοδυναμίας του τίτλου από τον αρμόδιο φορέα (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), οι πτυχιούχοι δύνανται να εργαστούν ως μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, τους ίδιους όρους, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και τις ίδιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος (εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Οι πτυχιούχοι των αλλοδαπών πανεπιστημίων με φοίτηση σε κολλέγιο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου πανεπιστημίου της αλλοδαπής (όχι όμως και σε πανεπιστήμια της ημεδαπής).

 

Εκπαιδευτικό Προσωπικό 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους καθηγητές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά κριτήρια. Η επαγγελματική ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα ωθεί τους σπουδαστές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες καριέρας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση τους σε παγκόσμια ζητήματα και τάσεις, όπως, ο ανταγωνισμός της ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, αποτελεί ιδανική αρωγή στην εξέλιξη των σπουδαστών.

Επιπλέον Πληροφορίες  

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

 

Δικαιολογητικά Εγγραφής 

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online) 

 

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της Αγγλικής φιλολογίας;

Συμπλήρωστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888/ +30 2310 251999