Προπτυχιακό τμήμα - Βαchelor στην Θεσσαλονίκη από το DEI College

Τμήμα Πληροφορικής

Πτυχίο Πληροφορικής - BSc (Hons) Computing

Περιγραφή του Προγράμματος Πληροφορικής

Το Τμήμα Πληροφορικής του Κολλεγίου DEI, στοχεύει στην εξοικείωση και την εκπαίδευση των φοιτητών με τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές αρχές των υπολογιστών. Μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών που ανανεώνεται συχνά και παρακολουθώντας από κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι σπουδαστές του προγράμματος έχουν άμεση σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Το πτυχίο Πληροφορικής, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν το ρόλο των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και των πληροφοριακών συστημάτων στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μηχανική λογισμικού, στη τεχνητή νοημοσύνη, τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία πολυμέσων, τις βάσεις δεδομένων, την ασφάλεια και κρυπτογραφία, την ανάπτυξη ιστοτόπων και το διαδικτυακό προγραμματισμό. 

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Πληροφορικής “BSc (Hons) Computing” προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Sunderland. Απευθύνεται σε υποψηφίους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός ανταγωνιστικού πτυχίου Πληροφορικής και αποσκοπούν σε μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο. Σκοπός είναι οι σπουδαστές να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις σε τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό, να σπουδάσουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου DEI έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του University of Sunderland, δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο DEI και κάρτα προνομίων με εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Πληροφορικής συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το επίθετό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το email σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τηλέφωνό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το μήνυμά σας.
Αποδοχή(*)
Invalid Input

Invalid Input

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια σε περίπτωση full-time φοίτησης ή σε 6 χρόνια σε περίπτωση part-time φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν, διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και έρευνα, ενώ οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

 

'Ετος 1ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής Πληροφορικής.

 • Fundamentals of Computing - Βασικές Αρχές Πληροφορικής

  Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων: από θεωρητικές έννοιες και συστήματα αριθμών έως αρχιτεκτονικές και λειτουργικά συστήματα, από βάσεις δεδομένων έως διαχείριση συστημάτων και από προγραμματισμό έως σχεδιασμό και ανάπτυξη ιστοσελίδων.

  • Software Development and Theory: Software Engineering, Human Computer Interaction, Formal Methods - Θεωρία και Ανάπτυξη λογισμικού
  • Programming: Microsoft C#.Net and programming for Robots – Προγραμματισμός
  • Web and Multimedia Applications: Markup Languages (HTML 5,CSS 3),Adobe Photoshop, Javascript, Web APls (such as Google Maps and Yahoo APls)
  • Εφαρμογές Δικτύων και Πολυμέσων
  • Database Systems: Database Design, Relational Databases and SQL, Database Integrity and Security, PHP and MySQL - Συστήματα βάσεων δεδομένων
  • Computer Systems and Networking: Operating Systems, Networks, and Computer Architectures Συστήματα Υπολογιστών και Δικτύων
  • Specialist Mini Project - Εργασία Εξειδίκευσης

 • Computational Thinking - Υπολογιστική Σκέψη

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τη βασική ανάπτυξη των κλάδων της πληροφορικής από τις πρώτες αρχές της πληροφορικής μέχρι σήμερα. Θα μελετηθούν οι βασικές αρχές των υπολογιστικών συστημάτων, των λειτουργικών συστημάτων, του υλικού των υπολογιστών, του προγραμματισμού και του σχεδιασμού συστημάτων.

'Ετος 2ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους της σχολής Πληροφορικής.

 • Personalised Skills Development - Εξατομικευμένη Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

  Οι σπουδαστές θα αναλύσουν τις προσωπικές τους ανάγκες ανάπτυξης δεξιοτήτων, ξεκινώντας με έναν έλεγχο υφιστάμενων δεξιοτήτων και έπειτα θα προχωρήσουν στην επιλογή από ένα σύνολο πιθανών ευκαιριών, ώστε να μπορέσουν να προσαρμόσουν την προσωπική τους ανάπτυξη σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

 • Software Enterprise Project - Λογισμικό Επιχειρήσεων

  Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για την πρακτική άσκηση και τις ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της πληροφορικής και της επιστήμης των υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές θα δουλέψουν σε ομάδες και πάνω στη δημιουργία ενός πραγματικού προϊόντος.

 • Intermediate Software Development - Ανάπτυξη Λογισμικού Μεσαίου Επιπέδου

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με απλές κλάσεις και αντικείμενα και θα προχωρήσουν στην κάλυψη μιας σειράς πιο εξελιγμένων αντικειμενοστραφών ιδεών, όπως η "κληρονομικότητα" και ο "πολυμορφισμός". Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές θα εντρυφήσουν στην έρευνα και αφομοίωση πληροφοριών, στην ερμηνεία των προδιαγραφών ενός προβλήματος και στον προσδιορισμό της κατάλληλης λύσης, στην γραπτή επικοινωνία μέσω της παραγωγής τεκμηρίωσης και εκθέσεων σχεδιασμού, στην τεχνική ικανότητα και τη χρήση κατάλληλου λογισμικού.

 • Advanced Software Development - Ανάπτυξη Λογισμικού Προηγμένου Επιπέδου

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν εις βάθος την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την σύγχρονη ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής τυποποιημένων βιομηχανικών μεθόδων στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη δοκιμή πολύπλοκων συστημάτων.

 • Database Systems Development - Ανάπτυξη Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων

  Οι σπουδαστές θα μάθουν να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται συστήματα βάσεων δεδομένων για οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, οι σπουδαστές θα επικεντρωθούν στην κατανόηση της κοινής θεωρίας των σχεσιακών βάσεων δεδομένων, της ανάλυσης, του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και των διαδικασιών διαχείρισης.

 • Internet of Things - Το Διαδίκτυο των Αντικειμένων

  Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν τις εξειδικευμένες δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών για συσκευές IoT σε πραγματικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρομποτικής και αισθητήρων. Επίσης, θα επικεντρωθούν στον προγραμματισμό, τη συνδεσιμότητα δικτύου, τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη συσκευών IoT σε προσομοιωμένα και πρακτικά περιβάλλοντα.

'Ετος 3ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους της σχολής Πληροφορικής.

 • Computing Project - Πτυχιακή Εργασία στη Πληροφορική

  Οι σπουδαστές θα αναλάβουν ένα σημαντικό ατομικό έργο που να αποδεικνύει το εύρος των δεξιοτήτων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών τους. Η πτυχιακή εργασία θα πρέπει να περιλαμβάνει το κομμάτι της έρευνας, της ανάπτυξης αλλά και το τελικό ατομικό έργο.

 • Artificial Intelligence - Τεχνητή Νοημοσύνη

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις τεχνικές ΤΝ και μια λεπτομερή κατανόηση της εφαρμογής ορισμένων κρίσιμων προσεγγίσεων, ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας και στην έρευνα.

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις τεχνικές ΤΝ και μια λεπτομερή κατανόηση της εφαρμογής ορισμένων κρίσιμων προσεγγίσεων, ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας και στην έρευνα.

 • Advanced Data Technologies - Προηγμένες τεχνολογίες δεδομένων

  Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, καθώς το περιεχόμενο του συγκεκριμένου προγράμματος επικαιροποιείται κάθε χρόνο, ώστε να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες τάσεις στην ανάπτυξη βάσεων δεδομένων. Οι θεματικές ενότητες μπορεί να περιλαμβάνουν τα ενισχυμένα μοντέλα δεδομένων για προηγμένες εφαρμογές, μεγάλες βάσεις δεδομένων με τα συναφή ζητήματα επιδόσεων και ασφάλειας, προηγμένες εφαρμογές βάσεων δεδομένων, θέματα αρχιτεκτονικής βάσης δεδομένων, εργαλεία ανάλυσης δεδομένων κα.

 • Android Mobile Technologies - Τεχνολογίες Κινητών Android
 • Οι σπουδαστές θα δημιουργήσουν μια εξαιρετικά διαδραστική και δυναμική εφαρμογή για κινητά. Θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μια ολοκληρωμένη και κλιμακωτή προσέγγιση που γεφυρώνει τους κλάδους του σύγχρονου σχεδιασμού εγγενών εφαρμογών για smartphone και tablet, του προγραμματισμού SDK και της ανάπτυξης βάσεων δεδομένων.

  * Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη από το DEI College

 • Σύγχρονο και συνεχώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς 
 • Δια βίου απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων στη διαχείριση επίλυσης προβλημάτων, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.
 • Πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που βοηθά τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος το αντικείμενο της Πληροφορικής
 • Έμφαση στη διεθνή διάσταση των εξελίξεων σε επίπεδο τεχνολογίας και έρευνας
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το University of Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Δυνατότητα full-time ή part-time φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε σπουδαστή
 • Ευρύ φάσμα μαθημάτων για τη λήψη απαραίτητων γνώσεων για τους μελλοντικούς επαγγελματίες
 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας με ουσιαστικές γνώσεις προγραμματισμού
 • Μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος

Επαγγελματική Εξέλιξη των Αποφοίτων

Το  DEI College διαθέτει συμφωνία  δικαιόχρησης με  το  University of Sunderland,  το  οποίο  είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του. 

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που απονέμονται από αλλοδαπά πανεπιστήμια κατόπιν των σπουδών σε ελληνικά κολλέγια ορίζεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι οι πτυχιούχοι του University of Sunderland, με φοίτηση στο DEI College στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το πτυχίο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα, κατόπιν της αναγνώρισης της ισοδυναμίας του τίτλου από τον αρμόδιο φορέα (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), οι πτυχιούχοι δύνανται να εργαστούν ως μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, τους ίδιους όρους, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και τις ίδιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος (εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Οι πτυχιούχοι των αλλοδαπών πανεπιστημίων με φοίτηση σε κολλέγιο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου πανεπιστημίου της αλλοδαπής (όχι όμως και σε πανεπιστήμια της ημεδαπής).

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους καθηγητές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά κριτήρια. Η επαγγελματική ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα ωθεί τους σπουδαστές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες καριέρας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση τους σε παγκόσμια ζητήματα και τάσεις, όπως, ο ανταγωνισμός της ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, αποτελεί ιδανική αρωγή στην εξέλιξη των σπουδαστών.

Συνοπτικές Πληροφορίες Προγράµµατος:

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

Δικαιολογητικά Εγγραφής

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online) 

 

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της πληροφορικής;

Συμπλήρωστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888/ +30 2310 251999