Προπτυχιακό τμήμα - Βαchelor στην Θεσσαλονίκη από το DEI College

Τμήμα Πληροφορικής

Πτυχίο Πληροφορικής - BSc (Hons) Computing

Περιγραφή του Προγράμματος Πληροφορικής

Το Τμήμα Πληροφορικής του Κολλεγίου DEI, στοχεύει στην εξοικείωση και την εκπαίδευση των φοιτητών με τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές αρχές των υπολογιστών. Μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών που ανανεώνεται συχνά και παρακολουθώντας από κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι σπουδαστές του προγράμματος έχουν άμεση σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Το πτυχίο Πληροφορικής, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν το ρόλο των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και των πληροφοριακών συστημάτων στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μηχανική λογισμικού, στη τεχνητή νοημοσύνη, τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία πολυμέσων, τις βάσεις δεδομένων, την ασφάλεια και κρυπτογραφία, την ανάπτυξη ιστοτόπων και το διαδικτυακό προγραμματισμό. 

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Πληροφορικής “BSc (Hons) Computing” προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Sunderland. Απευθύνεται σε υποψηφίους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός ανταγωνιστικού πτυχίου Πληροφορικής και αποσκοπούν σε μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο. Σκοπός είναι οι σπουδαστές να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις σε τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό, να σπουδάσουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα στο χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου DEI έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του University of Sunderland, δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο DEI και κάρτα προνομίων με εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Πληροφορικής συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το επίθετό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το email σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τηλέφωνό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το μήνυμά σας.
Αποδοχή(*)
Invalid Input

Invalid Input

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια σε περίπτωση full-time φοίτησης ή σε 6 χρόνια σε περίπτωση part-time φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν, διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και έρευνα, ενώ οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

 

'Ετος 1ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής Πληροφορικής.

 • Computer Systems, Architectures and Networks - Συστήματα Υπολογιστών, Αρχιτεκτονική Διάρθρωση και Δίκτυα

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στον τρόπο λειτουργίας ενός υπολογιστή, από τη στιγμή που ενεργοποιείται. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξερευνήσουν τι συμβαίνει μέσα στο μηχάνημα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές επεξεργάζονται τα δεδομένα εισόδου, δημιουργούν εξόδους και αποθηκεύουν δεδομένα. Θα εγκαταστήσουν και θα διαμορφώσουν ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα και θα μάθουν πως να αντιμετωπίζουν προβλήματα υλικού και λογισμικού χρησιμοποιώντας πραγματικό εξοπλισμό αλλά και προσομοιώσεις.

 • Software Engineering - Mηχανική Λογισμικού

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα τεχνικών μηχανικής λογισμικού και βιομηχανικών πρακτικών, που αποσκοπούν στην προώθηση της παραγωγής υψηλής ποιότητας, αποδοτικού, αξιόπιστου και ασφαλούς λογισμικού. Θα εξετάσουν τον τρόπο δημιουργίας του λογισμικού και τα διάφορα στάδια του κύκλου ανάπτυξης του, μαζί με την εξέταση κοινωνικών, ηθικών, επαγγελματικών και νομικών ζητημάτων. Θα αξιολογήσουν προϊόντα λογισμικού για να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία τους και να καταλήξουν στα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

 • Introduction to Programming - Εισαγωγή στον Προγραμματισμό

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στις θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού, όπως ο τρόπος συγγραφής προγραμμάτων υπολογιστών χρησιμοποιώντας γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου, όπως η Python ή η C#. Θα κατανοήσουν τις τεχνικές εντοπισμού σφαλμάτων για την εύρεση και επίλυση ελαττωμάτων. Θα επιλέγουν και θα εφαρμόζουν κατάλληλες δομές για το χειρισμό αρχείων, δεδομένων και σφαλμάτων μέσα σε ένα πρόγραμμα.

 • Full Stack Development - Προγραμματισμός Full Stack

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν την ανάπτυξη ιστοσελίδων τόσο front-end όσο και back-end και θα χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα πλαίσια για να δημιουργήσουν μια πλήρως δυναμική εφαρμογή ιστού. Θα εξετάσουν την ανάπτυξη του σύγχρονου ιστού και θα επανεξετάσουν τις υποκείμενες τεχνολογίες και πρότυπα. Θα δημιουργήσουν προγράμματα που εκτελούνται σε ζωντανό διακομιστή ιστού ενώ θα χρησιμοποιούν μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού.

 • Emerging Technologies - Νέες τεχνολογίες

  Οι σπουδαστές θα εμβαθύνουν στην εμφάνιση νέων εργαλείων και τεχνικών στην επιστήμη των υπολογιστών. Θα συζητήσουν τις πιθανές επιπτώσεις μιας σειράς αναδυόμενων τεχνολογιών στη βιομηχανία και την κοινωνία, όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα, η τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα κρυπτονομίσματα, οι φορητές τεχνολογίες και η κυβερνοασφάλεια. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξετάσουν ζητήματα που σχετίζονται με την υιοθέτηση νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών από τους τελικούς χρήστες.

 • Specialist Project - Πτυχιακή Εργασία

  Oι σπουδαστές θα ερευνήσουν και θα αναπτύξουν μια διατριβή που βασίζεται στον προτιμητέο τομέα σπουδών. Θα συνεργαστούν με ειδικούς σε εργαστηριακές συνεδρίες για να εμβαθύνουν στο πεδίο ειδίκευσής τους. Θα αξιολογήσουν τα κοινωνικά, ηθικά, επαγγελματικά και νομικά ζητήματα που σχετίζονται με υπολογιστικά συστήματα.

'Ετος 2ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους της σχολής Πληροφορικής.

 • Personalised Skills Development - Εξατομικευμένη Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

  Οι σπουδαστές θα ανακαλύψουν την ανάγκη ανάπτυξης των προσωπικών τους δεξιοτήτων, ξεκινώντας με έναν έλεγχο των υφιστάμενων δεξιοτήτων και προχωρώντας σε μια επιλογή πιθανών ευκαιριών επί τη βάση των οποίων θα μπορέσουν να προσαρμόσουν την προσωπική τους ανάπτυξη στις ανάγκες τους.

 • Software Enterprise Project - Λογισμικό Επιχειρήσεων

  Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για την πρακτική άσκηση και τις ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της πληροφορικής και της επιστήμης των υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές θα δουλέψουν σε ομάδες και πάνω στη δημιουργία ενός πραγματικού προϊόντος.

 • Software Enterprise Project - Λογισμικό Επιχειρήσεων

  Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για πρακτική άσκηση και ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας των πληροφοριών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι σπουδαστές θα εργαστούν σε ομάδες για τη δημιουργία ενός πραγματικού προϊόντος.

 • Intermediate Software Development - Ανάπτυξη Λογισμικού Μεσαίου Επιπέδου

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με απλές κλάσεις και αντικείμενα και θα καλύψουν μια σειρά πιο εξελιγμένων αντικειμενοστραφών ιδεών, όπως η "κληρονομικότητα" και ο "πολυμορφισμός". Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές θα εμβαθύνουν στην έρευνα και την αφομοίωση πληροφοριών, στην ερμηνεία των διαστάσεων ενός προβλήματος και στον προσδιορισμό της κατάλληλης λύσης, στη γραπτή επικοινωνία μέσω τεκμηρίωσης και σύνταξης εκθέσεων, καθώς και στις τεχνικές ικανότητες και τη χρήση κατάλληλου λογισμικού.

 • Advanced Software Development - Ανάπτυξη Λογισμικού Προηγμένου Επιπέδου

  Οι σπουδαστές θα διερευνήσουν σε βάθος θέματα που σχετίζονται με τη σύγχρονη ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής τυποποιημένων βιομηχανικών μεθόδων στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη δοκιμή πολύπλοκων συστημάτων.

 • Database Systems Development - Ανάπτυξη Συστημάτων Βάσεων Δεδομένων

  Οι σπουδαστές θα μάθουν να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται συστήματα βάσεων δεδομένων για οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, οι σπουδαστές θα επικεντρωθούν στην κατανόηση της κοινής θεωρίας των σχεσιακών βάσεων δεδομένων, της ανάλυσης, του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και των διαδικασιών διαχείρισης.

 • Internet of Things - Το Διαδίκτυο των Αντικειμένων

  Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν τις εξειδικευμένες δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών για συσκευές IoT στον πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ρομποτικής και αισθητήρων. Θα επικεντρωθούν επίσης στον προγραμματισμό, τη συνδεσιμότητα δικτύου, τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη συσκευών IoT σε προσομοιωμένα και πρακτικά περιβάλλοντα.

'Ετος 3ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους της σχολής Πληροφορικής.

 • Computing Project - Πτυχιακή Εργασία

  Οι σπουδαστές θα αποτυπώσουν στο πλαίσιο της Πτυχιακής Εργασίας την σε βάθος γνώση και κριτική κατανόηση του ερευνητικού θέματος που έχουν επιλέξει. Θα αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, όπως η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη, ο αυτοαναστοχασμός και η διαχείριση χρόνου. Θα συλλέξουν και θα οργανώσουν πληροφορίες και θα παρουσιάσουν το έργο τους, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται κριτική αξιολόγηση και ορθή αναφορά και παραπομπή των κατάλληλων ερευνητικών πηγών.

 • Artificial Intelligence - Τεχνητή Νοημοσύνη

  Οι σπουδαστές θα εξετάσουν μια σειρά τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης και την εφαρμογή τους στην επίλυση προβλημάτων στην Κοινωνία, τη βιομηχανία και την έρευνα. Θα διακρίνουν τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, την εφαρμογής και τις πιθανές επιπτώσεις αυτών. Θα αξιολογήσουν κριτικά τα προβλήματα του πραγματικού σύγχρονου κόσμου και θα καθορίσουν ποιες προσεγγίσεις Τεχνητής Νοημοσύνης είναι κατάλληλες για τις λύσεις επί των προβλημάτων αυτών.

 • Advanced Data Technologies - Προηγμένες Τεχνολογίες Δεδομένων

  Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, καθώς το περιεχόμενο του συγκεκριμένου προγράμματος επικαιροποιείται κάθε χρόνο ώστε να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες τάσεις στην ανάπτυξη βάσεων δεδομένων. Οι θεματικές ενότητες μπορεί να περιλαμβάνουν ενισχυμένα μοντέλα δεδομένων για προηγμένες εφαρμογές, μεγάλες βάσεις δεδομένων με τα συναφή ζητήματα επιδόσεων και ασφάλειας, προηγμένες εφαρμογές βάσεων δεδομένων, θέματα αρχιτεκτονικής βάσεων δεδομένων, εργαλεία ανάλυσης δεδομένων κ.α.

 • Android Mobile Development - Ανάπτυξη Android Λογισμικού για Κινητά
 • Οι σπουδαστές θα δημιουργήσουν μια εξαιρετικά διαδραστική και δυναμική εφαρμογή για κινητά. Θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μια ολοκληρωμένη και κλιμακούμενη προσέγγιση που γεφυρώνει τους τομείς του σύγχρονου εσωτερικού σχεδιασμού για smartphones και tablets, του προγραμματισμού SDK και της ανάπτυξης βάσεων δεδομένων.

 • Advanced Cybersecurity - Προηγμένη Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο
 • Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στις έννοιες του κινδύνου, των απειλών, των τρωτών σημείων και των φορέων επίθεσης, λαμβάνοντας υπόψη την αυθεντικοποίηση, την εξουσιοδότηση και τον έλεγχο πρόσβασης μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας (CIA). Θα μάθουν να αναλύουν το εύρος των συμβιβασμών για την εξισορρόπηση των ιδιοτήτων ασφάλειας ,εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας. Επιπλέον, θα μάθουν πώς να επιλέγουν και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές για την αντιμετώπιση και διαχείριση του κινδύνου, των απειλών, των τρωτών σημείων και των πιθανών επιθέσεων.

  * Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη από το DEI College

 • Σύγχρονο και συνεχώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς 
 • Δια βίου απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων στη διαχείριση επίλυσης προβλημάτων, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.
 • Πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που βοηθά τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος το αντικείμενο της Πληροφορικής
 • Έμφαση στη διεθνή διάσταση των εξελίξεων σε επίπεδο τεχνολογίας και έρευνας
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το University of Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Δυνατότητα full-time ή part-time φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε σπουδαστή
 • Ευρύ φάσμα μαθημάτων για τη λήψη απαραίτητων γνώσεων για τους μελλοντικούς επαγγελματίες
 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας με ουσιαστικές γνώσεις προγραμματισμού
 • Μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος

Επαγγελματική Εξέλιξη των Αποφοίτων

Το  DEI College διαθέτει συμφωνία  δικαιόχρησης με  το  University of Sunderland,  το  οποίο  είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του. 

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που απονέμονται από αλλοδαπά πανεπιστήμια κατόπιν των σπουδών σε ελληνικά κολλέγια ορίζεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι οι πτυχιούχοι του University of Sunderland, με φοίτηση στο DEI College στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το πτυχίο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα, κατόπιν της αναγνώρισης της ισοδυναμίας του τίτλου από τον αρμόδιο φορέα (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), οι πτυχιούχοι δύνανται να εργαστούν ως μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, τους ίδιους όρους, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και τις ίδιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος (εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Οι πτυχιούχοι των αλλοδαπών πανεπιστημίων με φοίτηση σε κολλέγιο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου πανεπιστημίου της αλλοδαπής (όχι όμως και σε πανεπιστήμια της ημεδαπής).

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους καθηγητές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά κριτήρια. Η επαγγελματική ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα ωθεί τους σπουδαστές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες καριέρας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση τους σε παγκόσμια ζητήματα και τάσεις, όπως, ο ανταγωνισμός της ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, αποτελεί ιδανική αρωγή στην εξέλιξη των σπουδαστών.

Συνοπτικές Πληροφορίες Προγράµµατος:

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

Δικαιολογητικά Εγγραφής

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online) 

 

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της πληροφορικής;

Συμπλήρωστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888/ +30 2310 251999