Προπτυχιακό τμήμα - Βαchelor στην Θεσσαλονίκη από το DEI College

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Προπονητικής

UoS logo

Πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Προπονητικής - BSc (Hons) 

Περιγραφή του Προγράμματος 

Το πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Προπονητικής (BSc Sports Coaching and Physical Education) που προσφέρεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sunderland, εμβαθύνει σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών, οι οποίες μελετούν τη σχέση μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και της άσκησης. Εστιάζει σε βασικές θεωρίες και έννοιες Φυσιολογίας, Βιοκινητικής, Ψυχολογίας και Προπονητικής, και το ρόλο αυτών στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων σε ατομικά και συλλογικά αθλήματα. Εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση, οι φοιτητές διδάσκονται  πρακτικές μεθόδους και τεχνικές εκγύμνασης για την ενίσχυση των παραμέτρων της αθλητικής επίδοσης. Οι απόφοιτοι του πτυχίου αποκτούν έτσι το απαραίτητο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, καθώς και τις δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον να συνδράμουν στη ραγδαία εξελισσόμενη Αθλητική Βιομηχανία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Προπονητικής  συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το επίθετό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το email σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τηλέφωνό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το μήνυμά σας.
Αποδοχή(*)
Invalid Input

Invalid Input

 

Πρόγραμμα Σπουδών 

Το πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Προπονητικής στη Θεσσαλονίκη στο Κολλέγιο DEI μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια πλήρους φοίτησης ή σε 6 χρόνια μερικής φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, μαθήματα εφαρμογής, ομαδική εργασία και έρευνα. Οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν επίσης εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

Έτος 1ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής:

 • Academic and Professional Development - Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Ανάπτυξη

  Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν βασικές δεξιότητες για ακαδημαϊκή επιτυχία και μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Θα αυξήσουν την επίγνωση και την κατανόησή τους σχετικά με τις διαδικασίες που εμπλέκονται στη μάθηση και την επαγγελματική ανάπτυξη. Θα κατανοήσουν το επάγγελμα που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας για μια μακρά και ικανοποιητική καριέρα. Θα αποκτήσουν αναγνωρισμένες από τον κλάδο ικανότητες στην εκπαίδευση, στην γυμναστική, στο αθλητικό μασάζ, στις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα έτσι ώστε να παρέχουν σχετική εμπειρία σε φοιτητές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες μεταπτυχιακής απασχόλησης στο πλαίσιο της Θεραπείας Υγείας και Γυμναστικής ή Αθλητισμού και Αποκατάστασης.

 • Introduction to Coaching Leadership - Εισαγωγή στο Coaching Leadership

  Οι σπουδαστές θα μάθουν τα διαφορετικά στυλ προπονητικής και πώς μπορούν να επηρεάζουν τη διαδικασία καθοδήγησης. Θα σχεδιάσουν μια αποτελεσματική αθλητική προπόνηση, ομαδικά και θα παραδώσουν μια περιεκτική, ασφαλή και ξεκάθαρη προπονητική συνεδρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των συμμετεχόντων, διασφαλίζοντας ότι οι ανάγκες ευημερίας τους ικανοποιούνται εντός του πεδίου εφαρμογής της πρακτικής.

 • Theory and Practice of Physical Education 1 - Θεωρία και Πράξη Φυσικής Αγωγής 1

  Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από συνεδρίες στην τάξη που επικεντρώνονται στη σύγχρονη πρακτική και σε παιδαγωγικά θεμέλια, τα οποία θα τους εξοπλίσουν με βασικές γνώσεις για τη μετάβαση στην πρωτοβάθμια φυσική αγωγή. Οι τρέχουσες σύγχρονες πρακτικές στον τομέα περιλαμβάνουν, την προστασία των παιδιών, τον προγραμματισμό μαθημάτων, το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή, τον εγγραμματισμό, τις κατάλληλες δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, τις δραστηριότητες περιπέτειας σε εξωτερικούς χώρους.

 • Sport and Health in the Community - Αθλητισμός και Υγεία στην Κοινότητα

  Ο αθλητισμός είναι μια τεράστια πολιτιστική πρακτική, με διασυνδέσεις (μεταξύ άλλων) με την κοινότητα, το περιβάλλον, τα οικονομικά, τα μέσα ενημέρωσης, τη διασημότητα, τις κοινωνικές συμπεριφορές, την παγκοσμιοποίηση, την πολιτική, την ανισότητα και προβλήματα διακρίσεων. Οι μαθητές καλούνται, με τη βοήθεια θεωρητικών εννοιών και ενός ευρέος φάσματος συγγραφέων, να εξετάσουν τον όλο και πιο περίπλοκο κόσμο του αθλητισμού και τις οργανικές του συνδέσεις με την υπόλοιπη κοινωνία.

 • Introduction to Motor Skills &Sport and Exercise Psychology - Εισαγωγή στις Κινητικές Δεξιότητες & Ψυχολογία Αθλητισμού και Άσκησης
 • Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν γνώσεις για τις αρχές της ψυχολογίας, του αθλητισμού, της άσκησης, της απόκτησης κινητικών δεξιοτήτων και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της σωματικής δραστηριότητας/άσκησης που σχετίζεται με την υγεία και των αθλητικών επιδόσεων. Θα συμμετέχουν σε πρακτικές δραστηριότητες άθλησης/άσκησης για να εξετάσουν τις ψυχολογικές συνδέσεις και τη σχέση τους με τη σωματική δραστηριότητα. /άσκηση που σχετίζεται με την υγεία και τις αθλητικές επιδόσεις. Θα εξεταστούν καθιερωμένες θεωρίες απόκτησης κινητικών δεξιοτήτων και θα εισαχθούν μέθοδοι καθοδήγησης στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων.

 • Introduction to Sport and Exercise Physiology and Movement Analysis - Εισαγωγή στη φυσιολογία του αθλητισμού και της άσκησης και στην ανάλυση κίνησης
 • Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν την ανθρώπινη φυσιολογία και ανατομία κατά τη διάρκεια της άσκησης. Θα μάθουν για τη δομή και τη λειτουργία καθενός από τα συστήματα του σώματος, για να αναπτύξουν θεωρητική και πρακτική γνώση της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος. Επίσης, οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν ανατομικά μοντέλα, εικόνες και άλλα μέσα για να αναγνωρίσουν μεμονωμένες δομές και, στη συνέχεια, θα εφαρμόσουν τεχνικές ψηλάφησης για εντοπισμό σε πραγματικά ανθρώπινα υποκείμενα. Θα εξερευνήσουν τις αλλαγές στα συστήματα ως απόκριση στην άσκηση και τις φυσιολογικές προσαρμογές σε διαφορετικούς τύπους άσκησης. Θα αναπτύξουν την κατανόησή τους για τις αρχές της εμβιομηχανικής μέσα από μια ανασκόπηση της βασικής μηχανικής και του τρόπου με τον οποίο μπορούν να εφαρμοστούν οι θεμελιώδεις νόμοι της μηχανικής για την κατανόηση και την αξιολόγηση της ανθρώπινης κίνησης. Αυτό υποστηρίζεται από την περαιτέρω ανάπτυξη των ανατομικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου του εύρους κίνησης και της πρόληψης τραυματισμών μέσω της προετοιμασίας της δομής του σώματος.

Έτος 2ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους:

 • Research and Professional Development - Έρευνα και Επαγγελματική Ανάπτυξη

  Οι σπουδαστές θα εκτιμήσουν τα θεμελιώδη ζητήματα στο σχεδιασμό και την ανάλυση της έρευνας, μαζί με την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σχετικά με την εργασία είτε μέσω τοποθέτησης βάσει εργασίας ή/και ολοκλήρωσης περαιτέρω συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD), για παράδειγμα, ενός σχετικού εξωτερικού προσόντος (ή κατάρτισης) σε προσωπική προπόνηση, αθλητικό μασάζ ή κάτι αντίστοιχο. Θα εξερευνήσουν τα θεωρητικά θεμέλια και θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στην έρευνα και την επιστημονική έρευνα. Θα αναπτύξουν γνώσεις γύρω από την ερευνητική διαδικασία και θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν μια έρευνα από μια αρχική ιδέα ή ερευνητικό ερώτημα, μέχρι το σημείο ολοκλήρωσης και παρουσίασης της μελέτης. Η ενότητα θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού και ανάλυσης τόσο της ποσοτικής όσο και της ποιοτικής έρευνας και θα επιτρέψει στους μαθητές να εφαρμόσουν τις πιο κατάλληλες ερευνητικές δεξιότητες προκειμένου να αναλάβουν τις δικές τους έρευνες.

 • Theory and Practice of Sports Coaching - Θεωρία και Πράξη Αθλητικής Προπονητικής

  Οι σπουδαστές θα συζητήσουν κριτικά τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του αθλητή και θα εκτιμήσουν τη σχέση του προπονητή -αθλητή και τον αντίκτυπό της στην απόδοση. Θα αξιολογήσουν και θα συζητήσουν παιδαγωγικές πρακτικές συμπεριλαμβανομένων μεθόδων και διαδικασιών. Οι μαθητές θα εφαρμόσουν αρχές προγραμματισμού και διαχείρισης χρόνου στον προγραμματισμό, την παραγωγή και την παράδοση βιντεοσκοπημένων και ζωντανών συνεδριών καθοδήγησης. Θα σχεδιάσουν και θα προετοιμάσουν μια περιεκτική, ασφαλή και αποτελεσματική βιντεοσκοπημένη και ζωντανή συνεδρία καθοδήγησης προσαρμοσμένης στις ανάγκες μιας σειράς συμμετεχόντων στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης. Θα σκεφτούν αποτελεσματικές βιντεοσκοπημένες και ζωντανές συνεδρίες καθοδήγησης για ένα κοινό-στόχο.

 • Theory and Practice of Physical Education 2 - Θεωρία και Πράξη Φυσικής Αγωγής 2

  Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από συνεδρίες στην τάξη όπου θα επεκτείνουν τις γνώσεις και την κατανόησή τους για σύγχρονα ζητήματα και κατάλληλες για την ηλικία παιδαγωγικές στρατηγικές που σχετίζονται με τη δευτεροβάθμια Φυσική Αγωγή. Παραδείγματα επίκαιρων σύγχρονων θεμάτων στον τομέα που θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ενότητας περιλαμβάνουν, σχεδιασμό μαθήματος, αξιολόγηση και ολιστική ανάπτυξη του παιδιού. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν μέρος σε μια σειρά πρακτικών συνεδριών όπου θα αναμένεται να επεκτείνουν την ικανότητά τους να εφαρμόζουν ένα αυξημένο φάσμα παιδαγωγικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την παροχή δραστηριοτήτων κατάλληλων για μαθητές ηλικίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παραδείγματα τρεχουσών πρακτικών συνεδριών περιλαμβάνουν το ποδόσφαιρο (με έμφαση στην παράδοση βασισμένη σε παιχνίδια σε συνδυασμό με τη χρήση κατάλληλων στυλ διδασκαλίας), άλλα παιχνίδια με μπάλα (συμπεριλαμβανομένου του μπάσκετ) με εστίαση στα «Διδασκαλικά παιχνίδια για κατανόηση» μέσω βελτιωμένης παράδοσης, χορός, γυμναστική (από την οπτική γωνία του Key Stage 3) και υπαίθριες δραστηριότητες περιπέτειας (αναρρίχηση σε βράχο).

 • Pedagogy and Practice - Παιδαγωγική και Πρακτική

  Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από συνεδρίες στην τάξη όπου θα επεκτείνουν τις γνώσεις και την κατανόησή τους για σύγχρονα ζητήματα και κατάλληλες για την ηλικία παιδαγωγικές στρατηγικές που σχετίζονται με την καθοδήγηση/διδασκαλία παιδιών. Το περιεχόμενο της ενότητας μπορεί να αλλάζει μεταξύ των ακαδημαϊκών ετών με βάση τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το τοπίο της αθλητικής προπονητικής. Παραδείγματα επίκαιρων σύγχρονων θεμάτων στον τομέα που θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ενότητας περιλαμβάνουν, το πρότυπο διδασκαλίας, τα πρότυπα καθοδήγησης, την ολιστική ανάπτυξη του παιδιού και τις κυβερνητικές πολιτικές.

 • Biomechanical Analysis of Human Movement - Εμβιομηχανική ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης

  Οι σπουδαστές θα αξιολογήσουν τα πλεονεκτήματα και τους περιορισμούς των εμβιομηχανικών οργάνων για τεχνική παρατήρηση, ανασκόπηση και ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης. Θα εξετάσουν πώς ασκούνται οι στατικές και δυναμικές δυνάμεις στο ανθρώπινο σώμα. Θα αναρωτηθούν πώς κινείται το σώμα και τις τεχνικές που εμπλέκονται στην εκτέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων. Θα αναπτύξουν την ικανότητα να συλλέγουν πειραματικά στοιχεία και να επισημαίνουν τα συμπεράσματα και τους περιορισμούς του εμβιομηχανικού πειραματισμού. Θα εξετάσουν χρησιμοποιώντας όργανα, βασικά εμβιομηχανικά χαρακτηριστικά στην εμβιομηχανική του αθλητισμού και της άσκησης. Θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν σε μια επιστημονική έκθεση μια εργαστηριακή έρευνα για βασικά εμβιομηχανικά χαρακτηριστικά του αθλητισμού και της άσκησης στον άνθρωπο. Οι μαθητές θα προσδιορίσουν και θα αναλύσουν βασικά μοτίβα κίνησης που εμφανίζονται κατά την αθλητική απόδοση και τις σωματικές δραστηριότητες μέσω της εφαρμογής τεχνικών σύλληψης κίνησης.

 • Physiology of Fitness and Training - Φυσιολογία Γυμναστικής και Προπόνησης

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις ακόλουθες κατευθύνσεις από θεωρητική ή/και πρακτική άποψη:

  • Θέματα μέτρησης στη φυσιολογία του αθλητισμού και της άσκησης που σχετίζονται τόσο με το αντικείμενο όσο και με την ποιότητα των δεδομένων.
  • Τρόποι φυσιολογικών δοκιμών στη φυσιολογία του αθλητισμού και της άσκησης, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της δύναμης, της ισχύος, της ευλυγισίας, της σύστασης του σώματος, της αερόβιας και αναερόβιας ικανότητας και ταχύτητας.
  • Υπομέγιστοι δείκτες της έντασης της άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών, του RPE και του γαλακτικού αίματος.
  • θα κατανοήσουν τη φυσιολογία στην οποία στηρίζονται οι σύγχρονες τεχνικές προπόνησης και οι προσαρμογές στην προπόνηση, για παράδειγμα:
  • Αερόβια/αναερόβια προπόνηση
  • Προπόνηση πλειομετρίας/αντίστασης
  • Προπόνηση ταχύτητας, ευκινησίας και ταχύτητας

Έτος 3ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους:

 • Dissertation - Διατριβή

  Οι σπουδαστές θα σχεδιάσουν, οργανώσουν και θα παραδώσουν αποτελέσματα που βασίζονται σε έργα εντός της καθορισμένης χρονικής περιόδου. Θα υιοθετήσουν μια συστηματική διαδικασία αναζήτησης και κριτικής αναθεώρησης της δημοσιευμένης βιβλιογραφίας, για να εντοπίσουν κενά στην τρέχουσα γνώση και να διατυπώσουν ένα καλά καθορισμένο ερευνητικό ερώτημα. Θα σχεδιάσουν μια εφικτή ερευνητική μελέτη με τη δέουσα προσοχή σε μεθοδολογικούς, νομικούς και ηθικούς λόγους. Θα επιλέξουν και θα εφαρμόσουν με ακρίβεια μια σειρά τεχνικών ανάλυσης δεδομένων, που σχετίζονται με τη μεθοδολογική προσέγγιση και τα δεδομένα των αποτελεσμάτων της έρευνας. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα δεδομένα των αποτελεσμάτων της μελέτης με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα. Θα ασκήσουν την κρίση τους και θα συζητήσουν τα δεδομένα των αποτελεσμάτων από μια μικρή ερευνητική μελέτη με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο των υπαρχόντων ερευνητικών στοιχείων, των περιορισμών της μελέτης και της πρακτικής σημασίας. Θα σκεφτούν το προσωπικό τους ερευνητικό ταξίδι.

 • Adaptive Physical Activity - Προσαρμοστική Φυσική Δραστηριότητα

  Οι σπουδαστές θα συζητήσουν κριτικά τον όρο Προσαρμοστική Φυσική Δραστηριότητα και σχετικές θεωρίες. Θα εξερευνήσουν την παροχή προσαρμογής στη φυσική δραστηριότητα για Άτομα με Αναπηρία. Θα Σχεδιάσουν, εφαρμόσουν και θα αξιολογήσουν ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας για Άτομα με Αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και πολιτική για τα άτομα με αναπηρία στον αθλητισμό και την σωματική άσκηση. Θα εξετάσουν τις αθλητικές δομές και οργανώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Developing Excellence in Sports Coaching - Ανάπτυξη Αριστείας στην Αθλητική Προπονητική

  Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν την ικανότητα να εξετάζουν κριτικά και να αξιολογούν τις διαφορές και τις ομοιότητες στη γνώση, τις δεξιότητες και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που στηρίζουν την επαγγελματική ανάπτυξη των προπονητών που εργάζονται με καλλιτέχνες ηλικίας 16 ετών και άνω. Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τη θεωρητική γνώση στην πράξη σε σχέση με τις έννοιες της παιδαγωγικής, της φιλοσοφίας και της κατάρτισης. Οι μαθητές θα αναλύσουν τις βασικές αρχές που θεωρούνται ότι υποστηρίζουν τις ικανότητες των μαθητών να αξιολογούν και να αξιολογούν τις κατάλληλες παιδαγωγικές πρακτικές σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο φυσικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την επαγγελματική ανάπτυξη των προπονητών. Η ενότητα στοχεύει να προωθήσει την κατανόηση και την πρακτική των αρχών προπονητικής και να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εφαρμόσουν και να συναγάγουν βασικές προπονητικές δεξιότητες και μεθοδολογίες σε μια σειρά αθλητικών πλαισίων και καταστάσεων. Επιπλέον, το μάθημα παρέχει στους φοιτητές γνώση των ειδικών απαιτήσεων προπόνησης ατομικών ή/και ομαδικών αθλημάτων και εξοπλίζει τους μαθητές με την ικανότητα να αξιολογούν τις βασικές θεωρητικές γνώσεις σε σύγχρονες μεθόδους προπόνησης. Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να αναλάβουν πρακτικές δραστηριότητες καθοδήγησης ως άτομο εντός της ομάδας συνομηλίκων τους. Οι απαιτήσεις που απαιτούνται για αποτελεσματικές συνεδρίες αθλητικής προπονητικής θα συνδέονται με πρακτικές δραστηριότητες προπονητικής, με έμφαση στον προγραμματισμό και την ανάληψη αποτελεσματικών συνεδριών αθλητικής προπονητικής. Η έννοια του αυτο-στοχασμού θα αντιμετωπιστεί επίσης για να συναχθεί ο μελλοντικός προγραμματισμός των συνεδριών.

 • Theory and Practice of Physical Education 3 - Θεωρία και Πράξη Φυσικής Αγωγής 3

  ΟΑυτή η επαγγελματικά βασισμένη ενότητα θα αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες παράδοσης που βασίζονται στην τάξη σε σχέση με τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά προσόντα στο πρόγραμμα σπουδών φυσικής αγωγής και αθλητισμού 14-18. Επίσης, Οι σπουδαστές θα επεκτείνουν και θα αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσατε στο Επίπεδο 5. Θα αναθεωρήσουν το τρέχον πρόγραμμα σπουδών φυσικής αγωγής 14-18, που προέρχεται από μια σειρά φορέων που βραβεύουν (π.χ. AQA, Edexcel και OCR). Θα σχεδιάσουν και θα εφαρμόσουν ένα στοιχείο ενός μαθήματος που βασίζεται στην τάξη, επιλέγοντας από το εύρος του διαθέσιμου περιεχομένου του προγράμματος σπουδών. Αυτή η πρακτική πτυχή της ενότητας τους παρέχει την ευκαιρία να εφαρμόσουν θεωρητικές έννοιες σε καταστάσεις στην τάξη. Επιπλέον, θα δημιουργήσουν και θα παραδώσουν ένα πρακτικό μάθημα που απευθύνεται σε άτομα 14-18 ετών. Το πρακτικό έχει στόχο να προετοιμάσει τους σπουδαστές καλύτερα για τον προγραμματισμό και την παράδοση πρακτικών μαθημάτων PE σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή στα Βασικά Στάδια 4 και 5.

 • Sport and Exercise Physiology - Φυσιολογία Αθλητισμού και Άσκησης

  Οι σπουδαστές θα αξιολογήσουν κριτικά τα φυσιολογικά πρωτόκολλα και τον αντίκτυπο των διαφόρων οξέων και χρόνιων παρεμβάσεων στην υγεία, την ευεξία και την απόδοση των αθλητών και του ευρύτερου πληθυσμού. Θα αναπτύξουν κριτική κατανόηση των βασικών φυσιολογικών μηχανισμών που στηρίζουν τις οξείες και χρόνιες φυσιολογικές αποκρίσεις στην άσκηση και την αθλητική επιστήμη. Θα εφαρμόσουν μια ισχυρή επιστημονική μελέτη για την αξιολόγηση του αντίκτυπου μιας παρέμβασης στην υγεία και την απόδοση, για έναν αθλητή ή ψυχαγωγικά ενεργό άτομο. Θα επιλέξουν κριτικά και θα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα, μια σειρά φυσιολογικών πρωτοκόλλων και εξοπλισμού και θα επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τα ερευνητικά αποτελέσματα από μια επιστημονική μελέτη. Θα αθεωρήσουν κριτικά την ακαδημαϊκή έρευνα.

 • Exercise & Diet Behaviour Change - Άσκηση & Αλλαγή Συμπεριφοράς Διατροφής

  Τα ψυχολογικά ζητήματα στην προώθηση και παρέμβαση της σωματικής δραστηριότητας θα εξεταστούν σε ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο. Αυτό θα περιλαμβάνει μια αξιολόγηση των στρατηγικών αλλαγής συμπεριφοράς που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες υγείας για τη διαχείριση και υποστήριξη της υιοθέτησης και διατήρησης της συμπεριφοράς άσκησης και διατροφής με άτομο ή ομάδες, καθώς και αξιολόγηση στρατηγικών παρέμβασης που στοχεύουν συγκεκριμένους πληθυσμούς και το ευρύ κοινό. Το θέμα θα περιλαμβάνει:

  • Στυλ και δεξιότητες επικοινωνίας που προωθούν και υποστηρίζουν την αλλαγή του τρόπου ζωής
  • Προσωποκεντρική προσέγγιση με ενσυναίσθηση για την κατανόηση των στόχων και των εμποδίων των πελατών
  • Μοντέλα αλλαγής συμπεριφοράς και σχετικές κατασκευές.
  • Τεχνικές αλλαγής συμπεριφοράς
  • Θεωρίες κινήτρων σωματικής δραστηριότητας

* Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

 

 

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Προπονητικής στη Θεσσαλονίκη από το DEI College 

 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο
 • Πρακτική εμπειρία σε υπερσύγχρονα αθλητικά κέντρα και εργαστήρια
 • Δυνατότητα πλήρους ή μερικής φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή
 • Ένα σύγχρονο, διεπιστημονικό πρόγραμμα στον τομέα της αθλητικής επιστήμης, με έμφαση στην προπονητική, που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες της εξελισσόμενης αθλητικής βιομηχανίας
 • Διαρκώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο είναι σύμφωνο με τις ανάγκες της αγοράς
 • Εξερευνήστε την επιστήμη που συμβάλλει άμεσα στην απόδοση των κορυφαίων επαγγελματιών αθλητών του κόσμου
 • Πολυδιάστατη επιστημονική γνώση που σχετίζεται με τους μηχανισμούς λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και την επίδραση της άσκησης σε αυτούς
 • Εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατάρτισης
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων στους τομείς της συλλογής πληροφοριών και της αξιολόγησης δεδομένων που σχετίζονται με τις αθλητικές επιδόσεις

Επαγγελματική Εξέλιξη των Αποφοίτων

Το  DEI College διαθέτει συμφωνία  δικαιόχρησης με  το  University of Sunderland,  το  οποίο  είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του. 

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που απονέμονται από αλλοδαπά πανεπιστήμια κατόπιν των σπουδών σε ελληνικά κολλέγια ορίζεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι οι πτυχιούχοι του University of Sunderland, με φοίτηση στο DEI College στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το πτυχίο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα, κατόπιν της αναγνώρισης της ισοδυναμίας του τίτλου από τον αρμόδιο φορέα (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), οι πτυχιούχοι δύνανται να εργαστούν ως μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, τους ίδιους όρους, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και τις ίδιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος (εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Οι πτυχιούχοι των αλλοδαπών πανεπιστημίων με φοίτηση σε κολλέγιο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου πανεπιστημίου της αλλοδαπής (όχι όμως και σε πανεπιστήμια της ημεδαπής).

 

Εκπαιδευτικό Προσωπικό 

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους εκπαιδευτές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προσόντα. Η επαγγελματική τους ενασχόληση σε αυτόν τον τομέα ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση του ακαδημαϊκού προσωπικού σε παγκόσμια θέματα και τάσεις, όπως ο ανταγωνισμός ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, προσφέρει ιδανική βοήθεια για τη μελλοντική εξέλιξη των φοιτητών.

 

Επιπλέον Πληροφορίες  

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

 

Δικαιολογητικά Εγγραφής 

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online)

 

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Προπονητικής;

Συμπλήρωστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888+30 2310 251999