Σπουδές αγγλικής φιλολογίας online από το Πανεπιστήμιο του Sunderland μέσω του DEI College

Πτυχίο Δημιουργικής Γραφής

Πτυχίο Δημιουργικής Γραφής - BA (Hons)

Περιγραφή του Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής

 Το πτυχίο Δημιουργικής Γραφής, του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Κολλεγίου DEI, στοχεύει στην κατανόηση της συγγραφής ως επάγγελμα ενώ ταυτόχρονα οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν το δικό τους δημιουργικό ταλέντο. Οι φοιτητές θα λάβουν υποστήριξη για να βελτιώσουν τη γραφή τους και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε λογοτεχνικό, τεχνικό και επαγγελματικό έργο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει τους φοιτητές, να αποκτήσουν δεξιότητες στην παρουσίαση και τη δικτύωση ώστε να γνωρίσουν μια σειρά βιομηχανιών όπου οι συγγραφείς έχουν μεγάλη ζήτηση.

Εάν οι φοιτητές ενδιαφέρονται να προωθήσουν τη γραφή τους περαιτέρω σε μια σειρά δημιουργικών βιομηχανιών, όπως οι εκδόσεις, οι λογοτεχνικές τέχνες – συμπεριλαμβανομένης της μυθιστορηματικής γραφής, της ποίησης και της μη μυθοπλασίας – καθώς και στα μέσα ενημέρωσης, τη συγγραφή σεναρίων και οθόνης, το μάρκετινγκ, τις επικοινωνίες και άλλες συναφή δραστηριότητες, αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς.

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Sunderland. Απευθύνεται σε υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση στη δημιουργική και επαγγελματική γραφή. Οι πτυχιούχοι του τμήματος θα έχουν στα χέρια τους ένα ανταγωνιστικό πτυχίο για την αγορά εργασίας όπου και μπορούν να διεκδικήσουν ανταγωνιστικές θέσεις. 

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου DEI έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του University of Sunderland, δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο DEI και κάρτα προνομίων με εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πτυχίο Δημιουργικής Γραφής συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το επίθετό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το email σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τηλέφωνό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το μήνυμά σας.
Αποδοχή(*)
Invalid Input

Invalid Input

Πρόγραμμα Σπουδών 

Το πρόγραμμα σπουδών Δημιουργικής Γραφής στη Θεσσαλονίκη από το DEI College μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια σε περίπτωση full-time φοίτησης ή σε 6 χρόνια σε περίπτωση part-time φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και έρευνα, ενώ οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

Έτος 1ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • The Fundamentals of English Language Study - Οι Βασικές αρχές της μελέτης της Αγγλικής Γλώσσας

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στη μελέτη της γλώσσας, με έμφαση στα σύγχρονα αγγλικά. Θα ερευνήσουν τι είναι η ανθρώπινη γλώσσα και θα εξερευνήσουν την ιστορία της αγγλικής γλώσσας και πώς ποικίλλει ανάλογα με τα γεωγραφικά και κοινωνικά πλαίσια. Θα αναπτύξουν δεξιότητες στη συστηματική ανάλυση των Αγγλικών, εστιάζοντας στη μορφολογία, τη λεξολογία, τη σύνταξη και τη φωνολογία καθώς αποκτούν κατανόηση της επιρροής του χρόνου και του χώρου στην αγγλική γλώσσα. Οι σπουδαστές θα αξιοποιήσουν τις αναλυτικές τους δεξιότητες για να βοηθήσουν στην εδραίωση των γνώσεών τους.

 • Regional Writing: Language -Περιφερειακή Γραφή: Γλώσσα

  Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν τις γνώσεις τους για την τοπική γραφή μέσα από προσεκτική μελέτη της τοπικής και της εργατικής διαλέκτου και κειμένου. Θα εστιάσουν στο πώς η γλώσσα πληροφορεί την ταυτότητα του χαρακτήρα και της τάξης στη δημιουργική γραφή. Θα αξιολογήσουν μέσω μιας γλωσσικής ανάλυσης 1.250 λέξεων και ενός δημιουργικού κειμένου 1.500 λέξεων που μπορεί να υποβληθεί σε εσωτερική ή εξωτερική αγορά, όπως το Spark Radio του Πανεπιστημίου του Sunderland.

 • Writing Poetry and Prose - Γράφοντας ποίηση και πεζογραφία

  Οι σπουδαστές θα μάθουν για τα δύο κύρια είδη γραφής – την ποίηση και την πεζογραφία – μελετώντας τη μορφή και τη δομή του έργου των παραδοσιακών συγγραφέων και δίνοντας μεγάλη προσοχή στην τεχνική. Θα αποκτήσουν μια εισαγωγή στη συγγραφή flash-fiction και διηγημάτων. Θα γράψουν ποίηση με μορφή και ελεύθερη μορφή. Θα αναλύσουν τη γραφή για τεχνική και πρόθεση, εξερευνώντας ή προσαρμόζοντας αυτούς τους μηχανισμούς στη δική τους δημιουργική πρακτική. Θα αποκτήσουν εμπειρία και δεξιότητες στην κριτική της δικών τους και της δουλειάς των άλλων, αναπτύσσοντας αναλυτικές δεξιότητες και αυτογνωσία για να προωθήσουν τη δική τους γραφή.

 • Reading and Literature -Ανάγνωση και Λογοτεχνία

  Οι σπουδαστές θα εξετάσουν τους διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης πεζογραφίας, ποίησης και δράματος. Θα εμβαθύνουν την κατανόησή τους για τους όρους και τις τεχνικές που σχετίζονται με τη λογοτεχνική ανάλυση και θα εξοικειωθούν με τις διαφορετικές μεθόδους ανάγνωσης («συνηθισμένη» ανάγνωση, αργή ανάγνωση, γρήγορη ανάγνωση και κριτική ανάγνωση). Οι σπουδαστές θα μελετήσουν μερικά από τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και θεατρικά έργα Βρετανών και Αμερικανών συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένων των: Thomas Hardy, F. Scott Fitzgerald, Sylvia Plath, William Blake και Shakespeare. Θα δείξουν τις αναγνωστικές τους δεξιότητες και θα εξερευνήσουν διηγήματα, ποιήματα και θεατρικά έργα.

 • The Business of Writing: Editing and Publishing - Η Eπιχείρηση της Συγγραφής: Επιμέλεια και Εκδόσεις

  Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μια εικόνα για το σύγχρονο τοπίο της λογοτεχνίας και των εκδόσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούνε πώς δημιουργούνται και υποστηρίζονται οι συγγραφικές σταδιοδρομίες. Θα εξερευνήσουν μέσω διαλέξεων και σεμιναρίων τις δεξιότητες που χρειάζονται οι άνθρωποι που εργάζονται σε διαφορετικούς ρόλους στον κλάδο, όπως η επεξεργασία, η διόρθωση και η δημιουργία επωνυμιών δημιουργικών βιομηχανιών (συμπεριλαμβανομένης των δικών τους). Θα εξετάσουν τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες που εμπλέκονται σε δημιουργικές και επαγγελματικές σταδιοδρομίες και επιχειρήσεις γραφής, καθώς και θα μάθουν πώς να εργάζονται σε διαφορετικά είδη, από μυθοπλασία έως βιβλία μαγειρικής, από ταξιδιωτικό γράψιμο μέχρι γραφή φαντασμάτων, από παιδεία έως γραφή για ευημερία. Θα προετοιμαστούν για την τοποθέτηση στην εργασία τους στο Έτος 2, όπου θα εφαρμόσουν αυτήν τη μάθηση.

 • Mini Project – Μικρό Έργο

  Οι σπουδαστές θα αναλάβουν ένα σύντομο ομαδικό έργο σχετικά με οποιαδήποτε από τις πτυχές που διερευνήθηκαν στο πρώτο τους εξάμηνο. Θα προτείνουν μια ιδέα για το μίνι έργο τους στο πρώτο μέρος της ενότητας, θα λάβουν σχόλια σχετικά με την πρακτικότητα της ιδέας τους και θα ορίσουν έναν κατάλληλο εσωτερικό επόπτη. Θα προετοιμαστούν για την ενότητα The Business of Writing στο Έτος 2, στην οποία θα αναλάβουν μια θέση εργασίας και για το Μείζον Έργο στο Έτος 3.

Έτος 2ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • Language and Society -Γλώσσα και Κοινωνία

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της γλώσσας και των πλαισίων στα οποία είναι ενσωματωμένη. Θα ανακαλύψουν τη σχέση μεταξύ γλώσσας και κοινωνίας, αποκτώντας κατανόηση του τρόπου με τον οποίο κοινωνικές μεταβλητές όπως η κοινωνική θέση, η γεωγραφική θέση και τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία ανήκουν οι άνθρωποι επηρεάζουν τη γλωσσική διαφοροποίηση και αλλαγή, καθώς και τον ρόλο των γλωσσικών στάσεων και ιδεολογιών. Θα αποκτήσουν τις δεξιότητες για να πραγματοποιήσουν τη δική τους μικρής κλίμακας κομμάτι κοινωνιογλωσσικής έρευνας.

 • Regional Writing: Literature -Περιφερειακή γραφή: Λογοτεχνία

  Οι σπουδαστές θα βασιστούν στη μελέτη συγγραφέων και συγγραφέων της περιοχής και της εργατικής τάξης από το 1ο έτος. Θα αξιοποιήσουν κείμενα ορόσημα από το εθνικό και περιφερειακό τοπίο, παρελθόν και παρόν. Θα μελετήσουν και αναλύσουν λογοτεχνικά κείμενα στο πρώτο μισό της ενότητας, πριν προχωρήσουν σε εργαστήρια στο δεύτερο μισό που ενθαρρύνουν τόσο την κριτική όσο και τη δημιουργική γραφή ως απάντηση σε αυτή την αρχική βάση. Οι σπουδαστές θα αξιολογήσουν μέσω της παρουσίασης αφίσας και ενός δημιουργικού κειμένου που θα πρέπει να υποβληθεί σε εσωτερική ή εξωτερική αγορά.

 • Submitting Poetry and Prose -Υποβολή ποίησης και πεζογραφίας

  Οι σπουδαστές θα επωφεληθούν από τις ευκαιρίες για να εξερευνήσουν τη σύγχρονη γραφή τόσο στην πεζογραφία όσο και στην ποίηση, καθώς και σε πιο πειραματική γραφή. Θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τους τρέχοντες εκδότες πεζογραφίας και ποίησης, καθώς και τις δεξιότητες υποβολής έργων στις αγορές. Θα αναπτύξουν τη γραφή τους και στις δύο μορφές και θα επιδείξουν μια ισχυρή κριτική επίγνωση της δουλειάς τους.

 • Texts and Contexts -Κείμενα και συμφραζόμενα

  Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μια εισαγωγή στις κύριες περιόδους της ιστορίας της λογοτεχνίας από την κλασική έως τη βικτωριανή και τα χαρακτηριστικά είδη της. Θα εξετάσουν βασικές ιδέες και υποδειγματικά υποείδη και στα τρία κύρια είδη (ποίηση, πεζογραφία και δράμα), χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από βασικούς συγγραφείς και θα μάθουν να εξετάζουν τη σημασία των ιστορικών, κοινωνικών και πολιτιστικών πλαισίων και τις διαφορετικές διαμορφωτικές επιρροές αυτών των πλαισίων. Θα εξετάσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ λογοτεχνικού/ιστορικού υπόβαθρου, λογοτεχνικών κειμένων, παραγωγής και πρόσληψής τους και γενικών προσαρμογών.

 • Business of Writing: Pitching, Funding and Placement - Επιχείρηση Συγγραφής: Προώθηση, Χρηματοδότηση και Τοποθέτηση

  Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν κατανόηση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς στη δημιουργία επιτυχημένων σταδιοδρομιών, καθώς και των εργαλείων και των γνώσεων για να τα ξεπεράσουν. Θα αναπτύξουν τις ικανότητές τους για να δημιουργήσουν το προφίλ ενός συγγραφέα και να αναζητήσουν ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες για συγγραφείς, όπως κατοικίες, προμήθειες, διδασκαλία, παρουσιάσεις και χρηματοδότηση. Θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον εντοπισμό και τη συγγραφή θεμάτων για ευκαιρίες χρηματοδότησης και ανάθεσης, συμβάλλοντας στην εξέλιξή τους ως συγγραφείς. Θα αφιερώσουν περίπου 30 ώρες σε μια τοποθέτηση, η οποία θα τους επιτρέψει να μεταφέρουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που έχουν αναπτύξει μέχρι τώρα στο πτυχίο τους στον χώρο εργασίας και να τους δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτά τα επιτεύγματα για να βελτιώσουν την κατανόησή τους για την εφαρμογή τους πέρα από το πανεπιστήμιο.

 • Environmental Writing -Περιβαλλοντική Γραφή

  Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν τις δημιουργικές τους επικοινωνιακές δεξιότητες βοηθώντας παράλληλα τη Γη. Θα γράψουν καινοτόμα και εμπνευσμένα μυθιστορήματα, μη μυθοπλασίες, δοκίμια και ιστορίες ζωής που σχετίζονται με τα πιο πιεστικά ζητήματα του σήμερα, όπως η κλιματική κρίση, καθώς εξερευνούν διαφορετικά στυλ και μορφές που ταιριάζουν στο ευρύ φάσμα θεμάτων που περιλαμβάνονται στο πανό «περιβαλλοντικό Γραφή'. Θα αξιολογήσουν κριτικά την τέχνη της διαμόρφωσης ιστοριών για τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και πλανήτη. Θα αναλύσουν τα πιο σημαντικά νέα και ιστορικά έργα του είδους από όλο τον κόσμο, από την Αμερική, την Ινδία και την Αφρική, καθώς και από την πλούσια ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου στη γραφή της φύσης.

Έτος 3ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • Major Project - Μείζον έργο

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν την ανερχόμενη εξειδίκευση ή το πάθος τους και θα αναπτύξουν τις σχέσεις τους. Θα αναπτύξουν ένα μεγάλο έργο στο επίκεντρο που προτιμάνε. Θα ακολουθήσουν οποιαδήποτε προσέγγιση εμπειρία από το μάθημα, π.χ., ένα έργο επαγγελματικής γραφής, ένα έργο δημιουργικής γραφής, μια παράσταση ή έργο που συνδυάζει προσεγγίσεις ή άλλη εξειδίκευση που προέρχεται από προαιρετικές ενότητες που μπορεί να έχουν ακολουθήσει κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

 • Writing Identities - Συγγραφικές Ταυτότητες

  Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μια κατανόηση του φύλου, της σεξουαλικότητας και άλλων στερεοτύπων και πώς μπορούν να ξεκαθαρίσουν αυτά τα ζητήματα ταυτότητας στη γραφή τους. Θα αναπτύξουν μια κατανόηση των συζητήσεων που σχετίζονται με το φύλο και τη σεξουαλικότητα στη σύγχρονη κοινωνία, χρησιμοποιώντας την Ανάλυση Κριτικής Λόγου (CDA). Θα ανιχνεύσουν τις διάφορες προσεγγίσεις για το φύλο, τη σεξουαλικότητα και άλλες ταυτότητες από τη δεκαετία του 1970 και πώς αυτές έχουν φτάσει να επηρεάζουν την κατανόηση της ταυτότητας σήμερα. Θα αποκτήσουν την ευκαιρία να απαντήσουν δημιουργικά σε αυτές τις ιδέες και ιστορίες, μέσα από εργαστήρια γεμάτα ασκήσεις γραφής, ανάγνωση με επίκεντρο τη γραφή και κριτική από ομότιμους.

 • Reading as Writers - Διαβάζοντας ως Συγγραφείς

  Οι σπουδαστές θα ενοποιήσουν τις γνώσεις και την κατανόησή τους για το τι σημαίνει να είσαι «αναγνώστης» σε ένα πλαίσιο «επικεντρωμένο στην καριέρα που αντιμετωπίζει τα επαγγέλματα» (PFCF). Οι επαγγελματίες συγγραφείς, και όσοι εργάζονται στη δημιουργική βιομηχανία με συγγραφείς, δεν διαβάζουν σαν «κοινοί» αναγνώστες. Θα μάθουν πώς να διαβάζουν σαν επαγγελματίες, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν αυτή τη γνώση στη δική τους επαγγελματική πρακτική.

 • Writing Dynamic Content - Συγγραφή δυναμικού περιεχομένου

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν παραδείγματα ψηφιακής γραφής από μια σειρά ειδών, όπως μυθοπλασία, μη μυθοπλασία, δοκίμιο, gaming και ήχο, όπως podcast, εργαζόμενοι για ένα αξιολογημένο χαρτοφυλάκιο εργασιών. Θα εξετάσουν την ψηφιακή ορολογία, το περιεχόμενο κοινωνικών μέσων όπως το BookTok και το Instagram.

 • Προαιρετικές ενότητες (επιλέξτε μία):
 • The Business of Writing: Advanced publishing - The Business of Writing: Προηγμένες εκδόσεις

  Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν προηγμένη εικόνα για το σύγχρονο τοπίο της βρετανικής λογοτεχνίας και εκδόσεων και πώς διαμορφώνουν τη συγγραφική σταδιοδρομία. Θα εξερευνήσουν προηγμένες τεχνολογίες που εμπλέκονται σε δημιουργικές και επαγγελματικές σταδιοδρομίες και επιχειρήσεις γραφής και πώς η δημοσίευση καλύπτει πλέον την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα graphic novels, τις προσαρμοσμένες εκδόσεις για παιδιά και άλλο κοινό. Θα αποκτήσουν αναλυτικές δεξιότητες για να συζητήσουν έργα δημοσίευσης πολλαπλών μέσων. Θα ολοκληρώσουν την ενότητα υποβάλλοντας προτάσεις για δημοσίευση έργων για συγγραφείς και συγγραφείς στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

 • Screenwriting For Television and Film - Σενάριο για τηλεόραση και κινηματογράφο

  Οι σπουδαστές θα κατανοήσουν πόσες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα που βλέπουμε σήμερα είναι διασκευές, είτε πρόκειται για αληθινές ιστορίες, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, παιχνίδια ή διηγήματα. Θα γράψουν μια προσαρμογή σεναρίου 30 λεπτών για ταινία ή τηλεόραση. Θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σεμινάρια, προβολές και πρακτικά εργαστήρια γραφής.

 • Radio Drama - Ραδιοφωνικό Δράμα

  Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν κατανόηση της εξέλιξης του ραδιοφωνικού δράματος στο BBC και σε ανεξάρτητη παραγωγή και σε πειραματικό δράμα. Θα συμμετέχουν σε εργαστήρια παραγωγής για τη δημιουργία ιδεών, το pitching, τη διαχείριση παραγωγής, τη συγγραφή σεναρίων, το casting, τη σκηνοθεσία στούντιο και τη δημιουργική παραγωγή. Θα μπορούν επίσης να επιλέξουν ενότητες σεναρίου, δημοσιογραφίας και ήχου δράματος.

* Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στη Θεσσαλονίκη από το DEI College

 • Συνεχώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς  
 • Άριστη κατανόηση και απόκτηση μιας σταθερής βάσης στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία 
 • Ευχέρεια στο λόγο και ανάπτυξη ικανοτήτων για ατομική μελέτη και αυτοκατευθυνόμενη μάθηση
 • Άριστη εκμάθηση της αγγλικής ορολογίας 
 • Σημαντική ανάπτυξη διανοητικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που αποτελούν σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική πορεία
 • Πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που βοηθά τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος το αντικείμενο
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το University of Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Δυνατότητα full-time ή part-time φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε σπουδαστή
 • Ευρύ φάσμα μαθημάτων για τη λήψη απαραίτητων γνώσεων για τους μελλοντικούς επαγγελματίες
 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας
 • Μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος

Επαγγελματική Εξέλιξη των Αποφοίτων

Το  DEI College διαθέτει συμφωνία  δικαιόχρησης με  το  University of Sunderland,  το  οποίο  είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του. 

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που απονέμονται από αλλοδαπά πανεπιστήμια κατόπιν των σπουδών σε ελληνικά κολλέγια ορίζεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι οι πτυχιούχοι του University of Sunderland, με φοίτηση στο DEI College στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το πτυχίο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα, κατόπιν της αναγνώρισης της ισοδυναμίας του τίτλου από τον αρμόδιο φορέα (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), οι πτυχιούχοι δύνανται να εργαστούν ως μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, τους ίδιους όρους, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και τις ίδιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος (εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Οι πτυχιούχοι των αλλοδαπών πανεπιστημίων με φοίτηση σε κολλέγιο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου πανεπιστημίου της αλλοδαπής (όχι όμως και σε πανεπιστήμια της ημεδαπής).

Εκπαιδευτικό Προσωπικό 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους καθηγητές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά κριτήρια. Η επαγγελματική ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα ωθεί τους σπουδαστές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες καριέρας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση τους σε παγκόσμια ζητήματα και τάσεις, όπως, ο ανταγωνισμός της ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, αποτελεί ιδανική αρωγή στην εξέλιξη των σπουδαστών.

Επιπλέον Πληροφορίες  

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

 

Δικαιολογητικά Εγγραφής 

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online)

  

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της Δημιουργικής Γραφής;

Συμπλήρωστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888+30 2310 251999