Σπουδές αγγλικής φιλολογίας online από το Πανεπιστήμιο του Sunderland μέσω του DEI College

Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας

Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας  - BA (Hons) English

Περιγραφή του Προγράμματος Αγγλικής Φιλολογίας

Το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Κολλεγίου DEI, στοχεύει στην εξοικείωση και την εκπαίδευση των φοιτητών με τη μελέτη της αγγλικής γλώσσας, της θεωρητικής και εφαρμοσμένης γλωσσολογίας, της αγγλόφωνης λογοτεχνίας και του πολιτισμού, της θεωρίας, της κριτικής και της συγκριτικής λογοτεχνίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθήσει τους φοιτητές, μέσα από τη μελέτη της βασικής γνώσης, να αποκτήσουν ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο, κριτική ικανότητα και δεξιότητες για έρευνα σε ανώτερα επίπεδα σπουδών. Συγχρόνως, ενισχύεται η γνώση της αγγλικής γλώσσας και κουλτούρας και η ηθική υπευθυνότητα και ευαισθησία σε θέματα φύλου. Εκτός από τα παραπάνω, ενισχύεται και η κριτική στάση απέναντι στις πολιτισμικές πρακτικές και ιδεολογίες διαφόρων μορφών.

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Αγγλικής Φιλολογίας προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Sunderland. Απευθύνεται σε υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν ευρεία γνώση των ρευμάτων της λογοτεχνίας και των ειδών και γενών του λόγου από την αγγλοσαξονική περίοδο έως σήμερα. Οι πτυχιούχοι του τμήματος θα έχουν στα χέρια τους ένα ανταγωνιστικό πτυχίο για την αγορά εργασίας όπου και μπορούν να διεκδικήσουν ανταγωνιστικές θέσεις. 

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου DEI έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του University of Sunderland, δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο DEI και κάρτα προνομίων με εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Αγγλικής Φιλολογίας συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το επίθετό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το email σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το τηλέφωνό σας.
Παρακαλούμε πληκτρολογήστε το μήνυμά σας.
Αποδοχή(*)
Invalid Input

Invalid Input

Πρόγραμμα Σπουδών 

Το πρόγραμμα σπουδών Αγγλικής Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη από το DEI College μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια σε περίπτωση full-time φοίτησης ή σε 6 χρόνια σε περίπτωση part-time φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και έρευνα, ενώ οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

 

Έτος 1ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • The Writer’s Craft: Developing your skills - Η Τέχνη του Συγγραφέα: Αναπτύσσοντας τις δεξιότητές σας

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τα τρία κύρια είδη γραφής, την ποίηση, την πεζογραφία και το δράμα και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο εξειδίκευσης πάνω στη γραφή. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα μελετηθεί η συγγραφή μυθοπλασίας και διηγημάτων, η γραφή με μορφή και με άκαμπτες δομές, η γραφή για τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ταινιών, καθώς και η γραφή για θεατρικές παραστάσεις.

 • Order from Chaos: Narrative and Poetry - Τάξη Μέσα στο Χάος: Αφήγημα και Ποίηση

  Οι σπουδαστές θα διερευνήσουν μια εισαγωγή στη λογοτεχνική μελέτη και θα γνωρίσουν βασικές προσεγγίσεις και δεξιότητες για την κατανόηση και την ανάλυση της αφήγησης και της ποίησης, σε κείμενα που καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων, όπως το υπερφυσικό, το έγκλημα, η συνείδηση, η εκδίκηση, η τεχνολογία και η περιβαλλοντική καταστροφή.

 • Stages and Pages: Drama and Criticism - Στάδια και Σελίδες: Δράμα και Κριτική

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στην ανάλυση του δράματος και στη χρήση διαφορετικών ειδών κριτικής, κυρίως σε σχέση με το θέατρο. Μέσα από διάφορα έργα, θα εξεταστεί μια σειρά γραφών, από την κλασική φιλοσοφία έως τις σύγχρονες θεατρικές γραφές και θα συζητηθούν οι σύγχρονες και παλαιότερες ιδέες γύρω από το δράμα. Τέλος θα μελετηθεί πώς το δράμα μεταμορφώνεται στην τελική παράσταση.

 • Language in the 21st Century - Γλώσσα στον 21ο Αιώνα

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στη μελέτη της γλώσσας. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του προγράμματος, αυτή η μελέτη τοποθετείται σταθερά στο πλαίσιο της ύστερης νεωτερικότητας, αφού εξακριβωθεί μέσα από τις θεματικές ποια είναι η ανθρώπινη γλώσσα και πώς η επιτάχυνση της παγκόσμιας ροής των ανθρώπων και η τεχνολογική αλλαγή επηρεάζουν τις μορφές και τις λειτουργίες της.

 • Describing Modern English - Περιγράφοντας τη Σύγχρονη Αγγλική Γλώσσα

  Οι σπουδαστές θα επικεντρωθούν σε ένα σύνολο εργαλείων για την περιγραφή και την ανάλυση της αγγλικής γλώσσας με λεπτομερή και συστηματικό τρόπο. Οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από το πρόγραμμα «Γλώσσα στον 21ο Αιώνα», και να επεκτείνουν τις σπουδές τους στα κύρια «επίπεδα» της γλωσσικής περιγραφής, εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους για τη μορφολογία, τη σύνταξη, τη φωνητική, τη φωνολογία και τη σημασιολογία της αγγλικής γλώσσας σε όλα της τα είδη.

 • The Writer’s Journey - Το Ταξίδι του Συγγραφέα: Monomyth

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στη συγγραφή δομημένης δημιουργικής πεζογραφίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα παρουσιαστεί το "Monomyth" του Campbell, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν σημείο αναφοράς για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα "Best Seller", καθώς και ένα πρότυπο λογοτεχνικής ανάλυσης.

Έτος 2ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • Questioning Literature: History and Theory - Αναλύοντας τη Λογοτεχνία: Ιστορία και Θεωρία

  Οι σπουδαστές της Αγγλικής Φιλολογίας θα ακολουθήσουν μια θεματική προσέγγιση και κάθε εβδομάδα θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα κεντρικό ζήτημα στη λογοτεχνική ιστορία, την κριτική ή τη θεωρία. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις και να ενθαρρύνει τη διαδραστική συζήτηση που θα βασίζεται σε κριτικά αποσπάσματα και σύντομα λογοτεχνικά κείμενα.

 • Refocusing Literature: Applying Literary Theory to Texts - Επαναπροσδιορισμός Λογοτεχνίας: Εφαρμογή Λογοτεχνικής Θεωρίας σε Κείμενα

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στις κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις της λογοτεχνικής κριτικής. Κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πρωτογενών και δευτερευόντων θεωρητικών κειμένων, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν μια διαφορετική προσέγγιση και να την εφαρμόσουν σε ένα ή περισσότερα σύντομα λογοτεχνικά κείμενα, αξιολογώντας τις ιδέες και τους περιορισμούς που επιτρέπει η θεωρία.

 • Exploring the City and the World - Εξερευνώντας τη πόλη και το κόσμο

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν την ανάπτυξη και τις πολλές πτυχές του εκσυγχρονισμού (ατομικισμός, παγκοσμιοποίηση, πολιτική διαφθορά, οικονομική επανάσταση, ισότητα των γυναικών) του 18ου αιώνα, και θα διερευνήσουν πώς η λογοτεχνική γραφή αυτής της περιόδου συμμετέχει στην διερευνητική παρόρμηση της εποχής, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι συγγραφείς φαντάζονται την πόλη και ταξιδεύουν στην Βρετανία και τον ευρύτερο κόσμο.

 • Literature of the Victorian Age - Λογοτεχνία στη Βικτωριανή Εποχή

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν τους μεγάλους ποιητές και μυθιστοριογράφους της περιόδου της βικτοριανής γραφής από το 1847 έως το 1891. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα μελετηθούν θέματα όπως: γάμος, χρήματα, κοινωνική τάξη και κινητικότητα, επαρχιακή και αγροτική ζωή και η ζωή της πόλης, οι Βικτωριανοί κοινωνικοί κώδικες και η θέση των γυναικών. Στόχος του προγράμματος είναι η κατανόηση των σχέσεων μεταξύ του συγγραφέα, της γραφής, του αναγνώστη και του κόσμου.

 • Literature from the Inferno to Paradise: The Renaissance - Λογοτεχνία από την Κόλαση στον Παράδεισο: Η Αναγέννηση

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν την ευρωπαϊκή μετάβαση από τους Μεσαιωνικούς στους αναγεννησιακούς τρόπους σκέψης. Τα λογοτεχνικά κείμενα θα μελετηθούν σε σχέση με το πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο της Ελισαβετιανής και της Αγγλίας του 17ου αιώνα.

 • Romanticism - Ρομαντισμός

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό και τις ιδέες που σχετίζονται με τον Βρετανικό Ρομαντισμό. Θα εξετάσουν πώς τα βρετανικά λογοτεχνικά είδη και ο πολιτισμός άλλαξαν δραματικά μεταξύ 1789-1830, φέρνοντας τα κείμενα σε σύγκριση με τα ιστορικά γεγονότα και τις νέες ιδέες που ακολούθησαν την αμερικανική και γαλλική επανάσταση.

Έτος 3ο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • The Art of the US Story 1948-2010 - Η Τέχνη της Ιστορίας των ΗΠΑ 1948-20

  Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν μερικές από τις πιο τολμηρές και απαιτητικές μορφές πρόσφατης αμερικανικής μυθοπλασίας. Θα μελετηθεί πως οι συγγραφείς έχουν προσαρμόσει το είδος γραφής τους για τους δικούς τους σκοπούς, εγκαταλείποντας σχεδόν κάθε στοιχείο αυτού που αναγνωρίζουμε ως μυθοπλασία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα συζητηθεί πως πολλά από τα πιο σύγχρονα και προκλητικά είδη γραφής, βασίζονται σε τεχνικές που υπήρχαν στις αρχές του ευρωπαϊκού μυθιστορήματος.

 • In our times Contemporary British and Irish Novels In the Late 21st Century - Στην εποχή μας σύγχρονα Βρετανικά και Ιρλανδικά Μυθιστορήματα στο τέλος του 21ου αιώνα

  Οι σπουδαστές θα μελετήσουν την εξέλιξη της βρετανικής μυθοπλασίας από τη δημοσίευση του Midnight's Children του Salman Rushdie (1981). Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούν σε θέματα που απεικονίζουν τη στενή επαφή μεταξύ του μυθιστορήματος και της κοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως το θέμα της εθνικής ταυτότητας και τις αναδυόμενες πολυεθνικές ταυτότητες, και τον τρόπο με τον οποίο το σύγχρονο βρετανικό μυθιστόρημα ασχολήθηκε με τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

 • Monster, Madness, and Murder: Gothic Literature - Τέρας, Τρέλα και Φόνος: Γοτθική λογοτεχνία

  Οι σπουδαστές της Αγγλικής Φιλολογίας θα διερευνήσουν τη σύγχρονη γοτθική μυθοπλασία, τόσο από λογοτεχνική όσο και από θεωρητική άποψη, εστιάζοντας σε μια σειρά από γοτθικά «τέρατα», από τα βαμπίρ και τους λυκανθρώπους, μέχρι τους κατά συρροή δολοφόνους και τους τρομοκράτες.

 • "The Play’s the Thing" - Δραματικά Είδη του Σαίξπηρ

  Οι σπουδαστές θα εισαχθούν σε μια σειρά έργων του Σαίξπηρ. Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα κύρια είδη στα οποία δούλεψε ο Σαίξπηρ: Κωμωδία, Τραγωδία, Ιστορία και Ρομαντισμό. Οι σπουδαστές θα ενισχύσουν την ικανότητα κριτικής σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η γνώση στον κλάδο μέσω της εκτίμησης των κρίσιμων εννοιών και μεθοδολογιών, σε εφαρμογή, καθώς και των συζητήσεων σχετικά με τη σύνθεση ενός θέματος.

 • English Literature Advanced Study - Πτυχιακή Μελέτη Αγγλικής Λογοτεχνίας

  Οι σπουδαστές για την πτυχιακή τους εργασία θα παράγουν ένα συνεχές κομμάτι γραφής οκτώ χιλιάδων λέξεων και μια παρουσίαση πάνω στο έργου τους. Οι σπουδαστές καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις ερευνητικές δεξιότητες που απέκτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και να δείξουν πρωτότυπη διορατικότητα πάνω στο θέμα που έχουν επιλέξει.

* Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Αγγλικής Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη από το DEI College 

 • Συνεχώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς  
 • Άριστη κατανόηση της ουσίας των λογοτεχνικών κειμένων και των αξιών και τάσεων που τα επηρεάζουν
 • Ευχέρεια στο λόγο και ανάπτυξη ικανοτήτων για ατομική μελέτη και αυτοκατευθυνόμενη μάθηση
 • Άριστη εκμάθηση της αγγλικής ορολογίας 
 • Σημαντική ανάπτυξη διανοητικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που αποτελούν σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική πορεία
 • Πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που βοηθά τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος το αντικείμενο
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το University of Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Δυνατότητα full-time ή part-time φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε σπουδαστή
 • Ευρύ φάσμα μαθημάτων για τη λήψη απαραίτητων γνώσεων για τους μελλοντικούς επαγγελματίες
 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας
 • Μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος

Ευκαιρίες Σταδιοδροµίας 

Το University of Sunderland είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών στην Αγγλική Φιλολογία, οι απόφοιτοι έχουν εξοπλιστεί με δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλα εργασιακά περιβάλλοντα.

Είναι σε θέση να κατανοούν και να αναλύουν πολύπλοκες ιδέες, καθώς και να παρουσιάζουν τις σκέψεις τους με σαφήνεια και λογικό τρόπο. Αυτό θα γίνει το έναυσμα για μια σταδιοδρομία σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, η εκπαίδευση και έρευνα, η δημοσιογραφία, η συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, η επιμέλεια κειμένων, η ενασχόληση με κοινωνικές οργανώσεις και η διαφήμιση.

Εκπαιδευτικό Προσωπικό 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους καθηγητές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά κριτήρια. Η επαγγελματική ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα ωθεί τους σπουδαστές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες καριέρας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση τους σε παγκόσμια ζητήματα και τάσεις, όπως, ο ανταγωνισμός της ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, αποτελεί ιδανική αρωγή στην εξέλιξη των σπουδαστών.

Επιπλέον Πληροφορίες  

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

 

Δικαιολογητικά Εγγραφής 

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online)

  

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της Αγγλικής φιλολογίας;

Συμπλήρωστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888/ +30 2310 251999